zondag 21 januari 2024

Zuid Afrika, part 8

Tulbagh wordt omgeven door een soort hoefijzer van hoge bergen, er is dan ook maar één toegangsweg tot het dorp. In 1969 is vrijwel alles hier in puin gelegd door een grote aardbeving (met gelukkig een gering aantal doden). Echter, alle fraaie huizen aan Church Street zijn in volle glorie herbouwd, en die straat ziet er dan ook fantastisch uit.

Gisteren hebben we een wandeling gemaakt over het terrein van de Murludi Fruit Farm, die een eindje tegen de hoefijzerberg op ligt. Een mooie wandeling, maar vrij pittig bij een temperatuur van tegen de 40 graden.... Vandaag hebben we het wat rustiger aan gedaan (terwijl ook de temperatuur wat beter te behappen was): een korte wandeling naar de 'Lookout Point' over Tulbagh, en 3 van de 4 musea waartoe ons ene ticket ons toegang verschafte. De 'Earthquake museum' had foto's van élk huis voor én na de aardbeving, en na renovatie (een beetje TMI), de 'Old Church Museum' had oude kerkspullen, en 'The Victorian House Museum' had veel schilderijen van een plaatselijk wereldberoemde kunstenaar.

In de middag hebben we een korte wandeling gemaakt in de omgeving van een lokale waterval (die het in dit seizoen overigens niet doet), en in de straten achter de hoofdstraat (waar niet veel te beleven is en de townships al snel opdoemen). Tulbagh is dus vooral mooi vanwege Church Street, en die hebben we nu een aantal malen op en af gelopen. Morgen naar Kaapstad.

Bij de foto's:
- linksboven: Murludi Fruit Farm
- rechtsboven: Loes heeft een nieuw vriendje bij Daphne's Restaurant (Theo)
- middenlinks: mobieltje delen
- middenrechts: zicht op Tulbagh vanaf de Lookout Point
- linksonder: de achterkant van Tulbagh
- rechtsonder: Old Church Museum

Geen opmerkingen: