vrijdag 13 maart 2020

Namibië, part 3 (Fish River)

Gisteren hadden we een prachtige zonsondergang. Een korte wandeling met local guide Joseph bracht ons naar de top van een van de pitoreske steenhopen die her en der rondslingeren. Een prachtige plek, op het oog 'ongerept', maar de lodge had er wel een koelkast laten installeren, voor de onvermijdelijke 'sundowner' (op veel plaatsen grijpt men de zonsondergang aan als zwak excuus voor de inname van alcohol. Zo ook hier).

Daarna: een briljante sterrenhemel, waar je je helemaal in kunt verliezen.

Diner en ontbijt worden hier geserveerd in een 'rustieke setting', met veel muurschilderingen van trekkers, boeren & andere locals. Alles aan het gebouw is 'zwaar' (je zou kunnen zeggen, meubels uit Oisterwijk). Hier en daar liggen nog kolossale rotsblokken waar men omheen heeft gebouwd en ook af & toe een huifkar op heeft geplaatst voor een extra rustiek effect. Niet direct een zaak die in Utrecht hoog op onze prioriteitenlijst zou staan, maar het past hier wonderwel bij de wildwest sfeer van het landschap. En bovendien, het dichtsbijzijnde alternatief (naast de Canyon Roadhouse, die ook bepaald een vreemd sfeertje heeft) ligt honderden kilometers verderop.

Vandaag hebben we twee wandelingen in de omgeving gemaakt. De een al klauterend door een droge rivierbedding, de ander over vlakke zandwegen van de 'Canyon Village' (waar wij zitten) naar de 'Canyon Lodge' (een ooit door twee Duitse broers gebouwde boerderij, op enkele kilometers afstand, die sindsdien, nadat die broers door de zuidafrikanen gedeporteerd waren in de nasleep van de 1e wereldoorlog, tot gastenverblijf is omgebouwd). Prachtige omgeving. Vanavond maar weer een sundowner-walk. De Fish River Canyon zelf (waar je met de auto naar toe moet) bewaren we tot morgen.

Bij de foto's:
- linksboven en middenboven: zonsondergang nabij de Canyon Village
- rechtsboven: zicht op de 'Spiegelberg' (het kleine puntje links aan de horizon), waar enkele eenzame Duitsers jarenlang een communicatiestation met spiegels bemanden
- linksmidden: zicht op de Canyon Village
- rechtsmidden: tijdens de eerste wandeling
- linksonder: tijdens de tweede wandeling
- rechtsonder: nabij de 'Canyon Lodge'

Geen opmerkingen: