zaterdag 7 maart 2020

Namibie (op weg naar...)

Ons oorspronkelijke plan was om op 9 maart naar Windhoek (Namibie) te vliegen. Maar net nadat alle accomodaties en tickets bevestigd waren, besloot de KLM om die vlucht te cancelen. Zodoende hebben we onze plannen aangepast, en vertrokken we iets eerder, naar Kaapstad, zodat we de 9e na een korte vlucht alsnog in Windhoek kunnen aankomen.

Vliegen lijkt op dit moment wel een soort van coronaroulette. Gelukkig doorstonden we na aankomst op het vliegveld de koortsinspectie met behulp van thermische camera's. Al het grondpersoneel draagt mondkapjes, en overal zie je dispensers aan de muur met desinfecterende vloeistof.

Kaapstad dus, oude bekende (zozeer zelfs dat we de chauffeur die ons naar het hotel bracht herkenden van een eerdere reis). Maar het blijft heel leuk. We zitten wederom in de Camps Bay Retreat, een prachtig landhuis in zijn eigen stukje jungle aan de voet van de Tafelberg, inclusief hangbrug over het 'ravijn' dat het landgoed in tweeën verdeelt. Een prachtige dag voor een strandwandeling langs de stevige branding, rotsen, picknickende extended families en de beachvolleybal competities. Ook de boulevard van Camps Bay is weer gezellig druk, maar dat zal morgen nog wel een graadje (of wat) erger zijn, als de 'Cape Town cycle tour' het hele Kaapse schiereiland in haar greep houdt, met zo'n 45.000 fietsers die elk van plan zijn een ruim 100 kilometer lange route te volbrengen, van de stad naar de kaap en terug. Veel doorgaande wegen zullen de hele dag zijn afgesloten.

Voor nu zitten we bij ons 'deck house' met uitzicht op het landgoed en de zee. Heel goed te doen.

Bij de foto's:
- linksboven: de 'voortuin' van de Camps Bay Retreat
- rechtsboven: Loes toont, in de bibliotheek van de Retreat, een boek met een voor ons op dit moment weinig toepasselijke titel ('The Trials of Life')
- linksonder: het strand van Camps Bay
- rechtsonder: Camps Bay (een mooie titel zou zijn 'surfer wil zijn surfboard terug', maar dat is niet wat er hier aan de hand is)

Geen opmerkingen: