vrijdag 6 december 2019

Tenerife, part 3

Twee dagen terug, aan de voet van de Teide, was ik er helemaal klaar voor om mijn drone op te laten om  wat mooie filmpjes & foto's te maken van de omgeving. Ondertussen zat Loes met haar mobieltje te spelen, althans, op te zoeken wat de drone-regels in Spanje eigenlijk zijn. Ze wist me net op tijd te vertellen dat de boete voor het vliegen met een drone in het El Teide National Park 6.000 euro is! Die lancering heb ik dus maar afgeblazen.

Maar vandaag, wandelend aan de westkust bij Playa San Juan & Alcala, zijn er ook kansen genoeg. In de bergen is het, net als gisteren, regenachtig. De Teide blijkt vandaag dan ook inens helemaal wit, want op die hoogte en met die kou wordt regen natuurlijk sneeuw. Maar hier aan de kust is het prima wandelweer. Al moet je wel goed opletten dat losse onderdelen niet wegwaaien, want de wind is soms heftig.

Morgen zit onze lichttherapie er al weer op. We hebben een mild kleurtje opgedaan, maar dat zal met enkele winterse Nederlandse dagen wel weer verdwenen zijn. Het was hier weer prima uit te houden,

Bij de foto's:
- links: drone-shot aan de westkust net onder Playa San Juan (de pixel in het midden langs het pad zijn wij)
- rechtsboven: de Teide: eergisteren nog onbedekt, en nu ineens geheel besneeuwd
- rechtsonder: de kust boven Alcala, met zicht op de zware wolken achter Los Gigantes

Geen opmerkingen: