donderdag 5 december 2019

Tenerife, part 2

Gisteren zijn we afgereisd naar het maanlandschap aan de voet van de Teide. Dat ligt op zo'n 2000 meter hoogte, en is de meest spectaculaire omgeving die er op het eiland (ja zelfs op alle Canarische eilanden) te vinden is. Op de parkeerplaats en rondom de parador is het druk, maar als je 10 minuten loopt kom je al niet veel mensen meer tegen. Prachtige rotsformaties en vergezichten rondom. De afslag naar rechts naar de top van de Teide hebben we maar overgeslagen...

Inmiddels wordt het weer in Los Gigantes wat minder. Boven de Montanas Negras achter ons hangen dreigende wolken, en soms komen die ook naar ons, naar de kust. Of de wolken blijven hangen boven het binnenland, maar de regen valt toch bij ons vanuit een volstrekt heldere hemel. Heel vreemd, maar het levert wel mooie regenbogen op. Soms ook een complete. En allemaal zichtbaar vanaf ons terras.

Vandaag hadden we een wandeling uitgezocht bij Erjos, in die Montanas Negras, maar daar was het echt kletsnat. Dus zijn we doorgereden naar de noordkust, naar het mooie plaatsje Garachico, ooit een belangrijke haven, maar in 1706 heeft een obstinate lavastroom daar een einde aan gemaakt door de natuurlijke baai op te vullen met grote klonten gestold gesteente. Sneu voor de (toenmalige) bewoners, maar het ziet er nu wel erg pitoresk uit.

Bij de foto's:
- linksboven: aan de voet van de vulkaan de Teide
- rechtsboven: regenbogen boven Los Gigantes
- linksonder: het centrale plein van Garachico
- rechtsonder: de kust bij Garachico

Geen opmerkingen: