zondag 8 maart 2020

Namibië (nog steeds op weg naar...)

Gistermiddag brak er ergens op Lion's Head een bosbrand(je) uit. Niet direct een gevaar voor de stad of voor Camp's Bay, maar wel ernstig genoeg om 3 blushelikopters in te zetten die gedurende een uur of twee met de klok mee rondjes vlogen boven ons hoofd: links op weg naar de zee vóór Camp's Bay om water op te halen, en rechts op weg naar de brand, met druipend waterreservoir en al. Een gigantische herrie, en ook best wel een beetje spannend, als je ziet hoe laag en hoe vlak bij elkaar die machines telkens langs komen. Maar goed, dit soort brandjes zijn hier niet ongewoon, want in de lokale media is er niets over terug te vinden.

Vandaag met een taxi naar het centrum van de stad, voor een wandeling door Kloof street, Long street en de Company Gardens. We hebben hier twee favoriete koffietenten, die echt onhandig dicht bij elkaar liggen, zodat we veroordeeld zijn tot twee koppen koffie in 30 minuten. Eerst naar de 'Truth Coffee', een soort sekte die de koffiebereiding met quasi-religieuze ijver te lijf gaat. Personeel & pand zijn gehuld in steampunk parafernalia, en je bestelt hier ook niet zo maar een cappuccino, maar je kiest eerst een soort boon, en dan een koffie/melk-verhouding (1 op 0, 1 op 1, 1 op 3 of 1 op 5). Of het daar aan ligt weten we niet, maar het levert wel een héél lekker kopje op. Fluweelzacht, ook al had onze boon de naam 'resurrection', hetgeen de indruk wekt dat dit zelfs overledenen niet onberoerd zou laten. Bij Coffeeshop Haas gaat het er iets relaxter aan toe (ook veel minder druk trouwens), met een lekker lounge-deuntje in een Louis XIV bank aan de bruschetta (dat hier, vermoedelijk tot grote ergernis van de Italianen, tot de 'Tapas' wordt gerekend).

De hele stad is vandaag op haar zondagst. Dat zal wel komen omdat er zoveel doorgaande wegen zijn afgesloten voor de Cape Town cycle tour. Eenmaal terug in Camp's Bay hebben we een klein maar significant deel van de 45.000 deelnemers zien langsrazen op de boulevard. Sommigen op een e-bike, dat dan weer wel. Eenmaal terug in het hotel trekt de wind aan tot stormkracht. Prettig voor de fietsers die nog niet klaar zijn (want in de rug), maar wij zitten deze middag alweer in het lawaai (al is het dan zonder helikopters).

Morgen vroeg op, voor een korte vlucht naar Windhoek (Namibië).

Bij de foto's:
- boven: blushelikopters boven onze tuin, en voor de Tafelberg
- linksmidden: Loes op de hangbrug voor onze kamer
- middenmidden: Ronald boomfluistert in de Company Gardens
- rechtsmidden: Loes in Albertus street
- linksonder: Drukte bij Truth Coffee
- rechtsonder: 'Cycle Tourists' in Camps Bay

Geen opmerkingen: