vrijdag 20 oktober 2017

Zuid-Afrika, part 2


Gisteren zijn we naar Kaap de goede Hoop geweest. Een prachtige (maar lange) route naar het National Park helemaal aan het uiteinde van het Afrikaanse continent (nou ja, zo goed als...) De wandeling van de 'nieuwe' vuurtoren naar de oude is adembenemend (af en toe ook qua dalings- of stijgingspercentage). Van ons plan om in de middag de stad in te duiken kwam niets terecht, omdat de terugtocht door een lange reeks files veel te veel tijd opslokte (traffic is a bitch overhere).

Dus zijn we vanochtend eerst maar eens de stad ingetrokken, te beginnen met koffie bij 'Truth Coffee', een soort van espresso-sekte die haar waren ook in een steampunk entourage aan non-believers aanbiedt. Prima koffie, en een zeer interessante setting. Na een rondje door de Company Gardens (het groene hart van Kaapstad, al in 1652 door de Hollanders gesticht) en nog een tweede drankje bij een al even hippe koffietent ('Haas'), waar onze bestelling werd opgehouden omdat er tussendoor ook even kunst moest worden verkocht (niet aan ons overigens), vertrokken we naar Houtbaai, om een wandeling te gaan maken in de buurt van de Chapman's Peak Drive, de nogal spectaculaire kustweg die daar uit de rotswand is uitgehouden.

Helaas, bij het startpunt van de wandeling stond een waarschuwingsbord om hier niet te gaan lopen met minder dan 4 mensen, of met geld, of met een fototoestel. Drie keer mis dus, in ons geval. 'This is an unsafe area', tsja, dat loopt toch minder lekker, dus onverrichter zake weer terug naar Cape Town, met als alternatief een wandeling rond Signal Hill, de heuvel die, samen met Lion's Head en Table Mountain, de stad voor driekwart omsluit, en vanwaar je (ook) prachtige uitzichten op Downtown en de haven hebt. Wederom, topdag.

Bij de foto's:
- links boven: Cape Point National Park, het landschap bij 'Gifkommetje'
- rechts boven: Ronald in de Company Gardens, met Table Mountain op de achtergrond
- links onder: nabij de 'unsafe area' van Chapman's Peak. Zicht op Houtbaai & 'The Sentinel' (de berg links)
- rechts onder: in Simon's Town wordt Kuifje ook al een dagje ouder, met buikje (of de houtsnijder is minder vaardig dan je zou wensen)

Geen opmerkingen: