woensdag 18 oktober 2017

Zuid-Afrika, part 1

Onze eerste volle dag in Cape Town, na een lange vlucht en een 'late arrival' gisteravond in de African Home Guest House.
Het is hier best fris, maar wel heel helder, dus in de zon warm je snel genoeg op.

Na een flinke dosis administratie (een huurauto inleveren in een ander land dan waar je haar in ontvangst neemt vergt veel papierwerk) vertrokken we, aarzelend, met onze grote 'Sports Utility Vehicle' door de nauwe straatjes van Sea Point (Cape Town). Op weg naar onze eerste wandeling, de 'pipe track', een pad dat een oude waterpijplijn volgt langs de Tafelberg. Prachtige uitzichten op Lion's Head, de Tafelberg zelf, Camp's Bay en de Atlantische oceaan. En niet veel andere wandelaars deze woensdagochtend.

Daarna met de auto dwars door de stad (slakkegang) naar The Waterfront, om daar het net geopende MOCAA te bezoeken (the 'museum of contemporary african art'), dat is gevestigd in een 100 jaar oude graan-opslag in de oude haven, bestaande uit 33 aparte silo's, die kunstig zijn verzaagd en verlijmd tot een soort van expositieruimtes en een gigantisch atrium met glazen dak. Zoals zo vaak met moderne musea is het gebouw interessanter dan de inventaris, maar dat is ruim voldoende om ons bezoek de moeite waard te maken.


Heerlijk eerste dagje.

Bij de foto's:
- links boven: pipe track, zicht op Loes en op Lion's Head
- rechts boven: pipe track, zicht op Ronald & Table Mountain
- links onder: het atrium, glazen dak en de gedeconstrueerde silo's van het MOCAA
- rechts onder: de African Trading Company is nog steeds niet door zijn kuifjes e.d. heen

1 opmerking:

Martijn Hannenberg zei

Geweldig Ronald!

Geniet ervan.