dinsdag 9 mei 2017

Ibiza, part 4

Onze laatste (complete) dag op Ibiza hebben we een bezoek gebracht aan Ibiza stad (a.k.a. Eivissa). Die staat op de wereld-erfgoedlijst, maar ja, dat zegt tegenwoordig niet zo héél veel want die lijst is erg lang geworden. Het meest bijzonder is Dalt Vila ('de oude stad'), een volledig door middeleeuwse muren omgeven heuveltop met kathedraal, kasteel, en hele nauwe straatjes. Mooie uitzichten over de zee (Formentera in de verte), de haven, en de iets 'minder oude stad' die aan de flanken van de heuvel ligt. Daar loopt de Carrer de la Verge, naar het schijnt het epicentrum van de uitbundige gay scene op het eiland, maar op het moment dat wij langs komen is het nog ruim te vroeg op de dag voor bronstige love parade's en wat dies meer zij. Bij wijze van uithangbord zit hier en daar wel al een etalagepop in matrozen-outfit op een balkonnetje, zodat iedereen weet waar (vooral) hij aan toe is.

En nu dan de laatste middag naast het zwembad. Morgen terug naar huis, we duimen voor vergelijkbaar weer maar dat zal er wel niet in zitten.

Zo begin mei is een geschikte periode om Ibiza te bezoeken: nog niet te heet, en nog niet te vol. Qua natuur zaten we prima in het noorden, het mooiste en rustigste deel van het eiland. Het partyleven speelt zich toch vooral elders af, en moet sowieso nog op gang komen: de seasonal opening van beruchte clubs als Privilege en Amnesia is pas over enkele weken.

Bij de foto's:
- boven: Ronald speurt vanaf Es Muro of er piraten in aantocht zijn, met Dalt Vila op de achtergrond
- links onder: Loes op de vestingmuur van Dalt Vila
- rechts onder: Carrer de la Verge

Geen opmerkingen: