maandag 8 mei 2017

Ibiza, part 3

Op zondag vertrokken we eerst naar San Agnes, een gehucht van twee kroegen (dicht) en één kerk (open natuurlijk, op zondag), in het uiterste noord-westen van Ibiza. Een prachtige wandeling leidt naar de kust, waar je een mooi uitzicht hebt over Ses Margalides, een onbewoonde rots in de vorm van een hoefijzer, vlak voor de kust.
Volgens 'het boekje' kun je van hieraf afdalen naar de kust, maar dat deel hebben we geskipped.

Daarna door naar Sant Joan de Labritja, voor wat de Lonely Planet een 'kleinschalige markt met lokaal verbouwde voedingsmiddelen' noemt, maar in de praktijk toch meer lijkt op de eerder bezochte hippiemarkt van Las Dalias met één groentestal aan het begin en eentje aan het eind. Deze keer met muziek, (dus) wel erg gezellig.

In de avond maar eens géén restaurant op loopafstand (die hebben we nu verkend), dus na een kort ritje hebben we het volgende dorp, San Miguel de Balansat verkend. Wederom een prachtige kerkburcht, voorheen uitgerust met kanonnen op het dak, zodat in tijden van nood de gehele dorpsbevolking hier kon schuilen en terugschieten. En om de hoek een restaurant met het beste uitzicht van het eiland (nou ja, voor zover ons nu bekend), waar we vrijwel de enige eters waren (dat is dan wel weer een beetje sneu, en je wordt dan ook wel erg goed in de gaten gehouden).

Vandaag vroeg op pad om een ferry te nemen naar Formentera, het kleinere zusje van Ibiza, dat nóg meer laid back is, en een stuk kleiner en platter. In het verleden zijn hier nog al wat muzikanten langsgekomen om inspiratie op te doen (o.a. Pink Floyd en King Crimson), dus waarom ze dan Queen draaien op het terras waar we gaan lunchen is me niet duidelijk. De overtocht duurt een half uurtje, en met een huurfiets is het eiland goed te verkennen. Nou ja, met een goede huurfiets, die van ons rammelen nogal en hebben last van zakkende zadels en ander ongemak. Toch een mooie tocht langs de zoutpannen, het strand van Pujols, de 'hoofdstad' Sant Francesc Xavier, en het meer van Estany des Peix. Overigens is die laid back sfeer niet helemaal doorgekomen bij de vrachtwagenchauffeurs en motorrijders op het eiland, want op sommige wegen is fietsen hard werken.

Bij de foto's:
- links boven: het uitzicht bij Ses Margalides
- rechts boven: muziek & markt in Sant Joan de Labritja
- links onder: op weg naar Formentera (de haven van Eivissa)
- rechts onder: fietsen op Formentera (tussen de zoutpannen)

Geen opmerkingen: