zaterdag 6 mei 2017

Ibiza, part 2

Gisteren op pad naar de kust bij Ses Salines, een gebied 'onder' het vliegveld met zoutpannen en mooie stranden (en 'Club DC10', waar men het geraas van vertrekkende vliegtuigen een plek probeert te geven in de mix). Dit schijnt hét strand te zijn voor 'mooie mensen', maar die hebben we, mogelijk vanwege het bewolkte weer, niet veel gezien (aan de andere kant: wellicht behoren we zelf ook wel tot deze groep...). Een mooie maar frisse wandeling naar de uiterste zuidpunt van het eiland, waar een massieve uitkijktoren ('Torre de Ses Portes') de zeestraat richting Formentera in de gaten houdt. En terug via een 'gay beach' (als we dat al niet wisten uit de boekjes werd dat wel duidelijk met een naakte fotoshoot en een enkele eenzaam afwachtende man in de duinen).

Op de terugweg aangelegd in San Gertrudis, alwaar het kijkdag bleek voor een later die dag te houden veiling. Er zat best wel wat moois tussen (Indiase tempeldeuren, Balinese parasols), maar niets dat je eenvoudig ingechecked krijgt. Dus kijken maar niet kopen. Wel een verrukkelijke lunch gescoord in 'Wild Beets', waar alles (nou ja, vooral het eten, maar de mensen toch ook wel een beetje) macro-, vega- of bio- is (of een combinatie daarvan). Heel gezond!

Op zaterdag wordt wekelijks de grootste 'hippiemarkt' van het eiland gevierd in Las Dalias. Tientallen stalletjes met sieraden, sandalen, dromenvangers, kiezels met magische krachten, enzovoorts. Heel leuk om te zien, maar het verschil tussen de verkopers (over het algemeen inderdaad behoorlijk hippie-achtige types) en de potentiele kopers (busladingen met dagjesmensen uit de resorts van de zuidkust) is wel érg groot. Daardoor voelt het toch een beetje als een tourist trap, ook al is het zeker niet zo begonnen.

Daarna weer een mooie kustwandeling gemaakt bij Portinatx (er zijn hier nogal wat plaatsen waarvan de naam eindigt op 'tx', dat spreekt niet zo lekker uit). Harde wind en veel zon aan een rotsachtige woeste kust, erg mooi.

Bij de foto's:
- links boven: de 'Torre de Ses Portes' bij Ses Salines
- midden boven: echte hippie en minder echte hippie in Las Dalias
- rechts boven: Club Malibu, bij Ses Salines (ook om 11.00 uur in de ochtend staat de lounge techno al lekker hard) Prijzig trouwens.
- links onder: kijkmiddag bij de veiling van 'Auction' in San Gertrudis
- rechts onder: de vuurtoen van Portinatx (en het rafelige pad er naar toe)

Geen opmerkingen: