donderdag 4 mei 2017

Ibiza, part 1

De aanloop was niet zo goed. De vertrektijd van onze heenlucht werd achteraf vervroegd van 12.00 uur naar het onmenselijke tijdstip van 06.20 uur, en toen we met enige moeite deze vlucht hadden weten te annuleren om haar te vervangen door een andere, werd van die alternatieve vlucht de vertrektijd óók gewijzigd van 12.20 naar 7.20 uur. Volgens mij zijn we hiermee een stelselmatig patroon van oplichting op het spoor.

Maar nu we eenmaal op Ibiza zijn gearriveerd is dit onrecht snel vergeten. De kleine automaat die we hadden gereserveerd bleek niet beschikbaar, dus kregen we voor dezelfde prijs een BMW 218 mee, een fors uitgevallen laptop op wielen, waarvan zelfs zoiets triviaals als de bediening van de handrem al enige studie vereist. Ook maakt hij ernstig ontevreden geluiden als je bij het parkeren (te) dicht in de buurt van een obstakel komt. Maar verder rijdt het behoorlijk sofisticated.

In ons hotel, Can Maries, worden we verwelkomd door eigenaar Pepe, een gesoigneerde heer op leeftijd met strohoed, pochet en choker, die graag laat weten welke 'celebs' zoal zijn uitspanning aandoen. Wij hebben Leon de Winter & Jeesica Durlacher onthouden, en een reeks anderen vergeten en/of niet verstaan. Tot nu toe echter hebben we nog geen BN-er gespot. Het is natuurlijk ook nog vroeg in het seizoen. Veel strandhuizen staan nog leeg, en ook zijn nog lang niet alle winkeltjes open. Dat merk je ook aan de temperatuur; midden op de dag prima, maar in de ochtend of avond best fris.

Vandaag een mooie kustwandeling gemaakt vanuit Santa Eularia des Riu, aan de zuidkust. Dit is duidelijk niet het epicentrum van de clubscene, want hier tref je vooral Britten op leeftijd en vaak met bier (ook al is het elf uur in de ochtend). Voor de wandeling maakt dat allemaal niet uit, want eenmaal buiten het stadje kom je op het kustpad niet zoveel mensen meer tegen. Hele mooie zeezichten.

Foto's:
- linksboven: hippieparafernalia in San Gertrudis
- rechtsboven: Loes in Lounge-modus in Can Maries
- linksonder: langs de kust bij Santa Eularia
- rechtsonder: de kerk vanSanta Eularia

Geen opmerkingen: