woensdag 7 december 2016

Lanzarote, part 3

Gisteren hebben we een mooie wandeling gemaakt over een landweggetje dat van Yaiza naar Femes loopt, over een heel wat steilere heuvel dan we ons van te voren haden gerealiseerd. We hadden dus echt wel een paar adempauzes nodig voor we het 'zadel' van de route hadden bereikt, met een prachtig uitzicht rondom over het zuidelijk deel van Lanzarote.

En vandaag nog weer een vulkaantocht ondernomen, deze keer rondom de Caldera Colorada. Allerlei prachtige kleuren rood, en hier en daar een 'bomba gigante' (een tijdens de vulkaanuitbarsting uitgespuugde steenklomp ter groote van één of twee terreinwagens) in het landschap. De Caldera Colorada is ontstaan in 1736, aan het einde van de laatste periode met grote uitbarstingen die in 1730 begon.

Vandaar uit nog eenmaal door naar de westkust, naar Caleta de Famara, een dorpje waarvan men zegt dat het vooral geliefd is bij surfers, maar vandaag even niet, want het is er bijzonder rustig. De zanderige straten en rafelige huizen zorgen eerder voor een noord-afrikaanse dan een spaanse vibe. Heerlijk weer vandaag, en dus ook genoeg reden om enige tijd door te brengen in een cabana langs het zwembad (zachtjes overpeinzend dat dat morgen allemaal weer heel anders wordt).

Bij de foto's:
- links boven: Loes op het overdekte terras van ons huisje
- rechts boven: Cabana bij de pool
- onder: de haven van Caleta de Famara, met de kliffen van Famara op de achtergrond

Geen opmerkingen: