maandag 5 december 2016

Lanzarote, part 2

We verblijven in Uga, dat vlak tegen de wijngebieden van La Geria aan ligt. Duizenden kuilen in de lava, soms met een omcirkelend muurtje, en allemaal bevatten ze één (laag bij de grondse) wijnstruik. Die struiken zien er trouwens allemaal uit alsof het niet erg goed (of nog slechter) met ze gaat, maar er wordt toch echt wijn mee geproduceerd, die je op vele plaatsen langs de weg kunt proeven. Het is in ieder geval een intrigerend gebied om door te wandelen.

Zondagochtend naar Teguise, voor de wekelijkse markt. Net als vrijwel iederen op het eiland, zo te zien, Echt gezelig druk, maar we hebben geen oorbel, wierook of stukje lavazeep gekocht. Wel even staan lummelen bij de Canarische muzikanten die op het centrale pleintje van Teguise aan het smartlappen zijn.

Daarna door naar de noord-west kust bij Famara voor een mooie standwandeling. De packagetours zijn hier héél ver weg, dit is surfer country, en hier en daar staat een 'wild geparkeerde' camper voor degenen die 'away from it all' willen zijn.

Met het weer gaat het op en af, vandaag bijvoorbeeld hebben we onze vulkaanwandeling ingekort vanwege de regen, en hebben we ons heil gezocht aan de zuidoost kust, waar de zon ook niet echt scheen maar waar het tenminste wel droog was. Na een lange kustwandeling zijn we blijven hangen in Playa Blanca voor het avondmaal. Nu ja, we blijven hopen. Met de temperatuur is overigens niets mis (20+).

Bij de foto's:
- Boven: Ronald peinst in de wijngaarden van La Geria
- Midden: Muziek in Teguise
- Onder: Het strand van La Famara, waar men op het ergste is voorbereid

Geen opmerkingen: