vrijdag 23 oktober 2015

Zuid Afrika, part 14

Voor de cook-tour moest ik vanmorgen naar de Bo-Kaap, een schilderachtige buurt van Kaapstad die vroeger bekend stond als de Maleische buurt, en het is nog steeds het centrum van de kaap maleise cultuur. Ongeveer 90% van de inwoners is moslim. Geen wonder dus dat het uitgangspunt van deze toer is het kennis maken met de kaap maleise keuken. Ons groepje bestond uit een zwitsers stel, mijzelf en onze gids. De zwitsers waren wat vertraagd. Toch wilde de gids alvast beginnen met de wandeling door de buurt. Toen het stel uiteindelijk alsnog opdook hebben we hetzelfde rondje nog een keer gedaan zodat ik het geschiedenisverhaal nogmaals te horen kreeg. Maar de zon scheen en het is een gezellige buurt dus who cares.

In de locale shop konden we sniffen en snuiven aan allerlei kruiden die in grote hoeveelheden in houten bakken lagen opgeslagen. Na wat inkopen gingen we aan de slag bij een local thuis. Het werk bestond voornamenlijk uit snijden en roeren want het grootste deel van de maaltijd had ze al voorbereid. Maar ik weet nu wel hoe ik samosa's moet vouwen en roti kan maken. De bovenkant van de ijskast diende als werkblad en het was knus en warm in het eenvoudige keukentje. Gelukkig dat ons clubje niet uit meer mensen bestond want dat had echt niet gepast. Om ongeveer 12.00 uur zaten we aan onze cape malay 3 gangen lunch en het smaakte voortreffelijk. Bovendien was het gezellig in dat kleine Bo Kaapse huisje en hebben we een leuke ervaring gehad.

Intussen had Ronald een fiets gehuurd waarmee hij Sea Point, Green Point, Waterfront & Castle heeft verkend.

Bij de foto's:
- links boven: Kookles in de Bo-kaap
- rechts boven: spice shop in de Bo-kaap
- onder: Ronald, met verplichte en nauwelijks passende fiets-helm ('another first') in Green Point, met Lion's Head op de achtergrond

Geen opmerkingen: