donderdag 22 oktober 2015

Zuid Afrika, part 13

Gisteren waaide het veel te hard, maar vandaag lijkt een mooie dag om Table Mounain te verkennen. Dat hebben meer mensen bedacht, dus duurt het wel een half uurtje voor we aan de beurt zijn om met de kabelbaan 700 meter de hoogte in te gaan. Maar het is die wachttijd meer dan waard: een wandeling op Table Mountain is echt een onvergeteljke ervaring: aan de ene kant uitzicht op Cape Town, Lion's Head, Signal Hill en Robben Island, en aan de andere kant op Camps Bay, Houtbaai, Simonstown en, heel in de verte, Kaap de Goede Hoop. En het 'gedoe' van de kabelbaan laat je al snel achter je, want zo heel druk is het niet bovenop de berg.

In 2011 zijn er (blijkbaar) wereldwijde verkiezingen geweest over 'de 7 nieuwe wereldwonderen', en men laat hier graag weten dat Tabel Mountain daar bij hoort. Mij is niets gevraagd, maar ik ga graag accoord. Ondertussen zien we vanuit onze cable car de echt stoere types de berg te voet beklimmen. En inderdaad, die berg is echt heel erg plat van boven.

In de middag zijn we naar de Victoria & Alfred Waterfront gegaan, het populaire havengebied van Cape Town. Ook al weer een 'tourist trap', maar wel een heel plezierige. Wij móestem hier trouwens wel langs, om een bijpassend schilderijlijstje te kopen bij het schilderijlijstje dat we hier eind 2013 hebben gekocht (ook kleine aanleidingen kunnen van groot belang zijn). Gelukkig was de 'Africa Trading Port' nog in bedrijf (in het mooiste pand op de mooiste locatie aan de haven van Cape Town), en konden we met een lijstje vertrekken. Alle andere mooie waren, zoals afrikaanse maskers, luipaardvellen, opgezette zebrakoppen voor aan de muur en houten beelden van Kuifje (met Bobby, wij begrijpen het zelf ook niet zo goed) hebben we weten te weerstaan.

Bij de foto's:
- links boven: de kabelbaan naar Table Mountain (aangelegd door de Zwitzers, who else?)
- rechts boven: selfie op Table Mountain (zonder stick, en met de obligate niet-horizontale horizon)
- midden: van links naar rechts Lion's Head, Robben Island, Signal Hill en Cape Town
- links onder: bescheiden 'tafellaken' op Table Mountain (gezien vanaf Victoria & Alfred Waterfront)
- rechts onder: Loes zoekt een lijstje uit in de African Trading Port.

Geen opmerkingen: