vrijdag 27 december 2013

Cape town en omstreken, deel 2

Onze tweede (hele) dag in Cape Town brengen we door in het centrum, in de Bo Kaap, en op Signal Hill.

De leukste straat in het centrum is Long Street, een aaneenschakeling van bars, cafe's & handelaars in afrikaanse 'kunst' in alle varianten.
De meeste panden zijn meer dan honderd jaar oud, en hebben mooie gietijzeren veranda's. Hier & daar staat een losse oude gevel te wachten op de renovatie die bij de buren al is doorgevoerd. Er is hier veel opgeknapt sinds ons vorige bezoek van zo'n tien jaar geleden. Is voetbal toch nog ergens goed voor...

Vlak bij liggen de Company Gardens (bedoeld wordt hier de Verenigde Oostindische Compagnie, een van de meer succesvolle handelsondernemingen uit onze gouden eeuw). Prachtig aangelegd, veel standbeelden van ooit belangrijke staatslieden, mooie klassieke administratieve gebouwen in oud-hollandsche stijl, met de Tafelberg altijd op de achtergrond. Heerlijk toeven hier.

Tegen het centrum aan ligt 'de Bo Kaap', een islamitische wijk (nou ja, wijkje) vol schattige huisjes. De eigenaars schilderen ze in de meest woeste kleuren & kleurcombinaties, en dat geeft het gebied ook wel een beetje Caraibisch tintje.

Wanneer je de stad naar het zuiden verlaat, kun je na een paar kilometer links af naar de kabelbaan van de Tafelberg, of rechtsaf naar Signal Hill. De Tafelberg hebben we al eens gedaan (en bovendien was het die kant op aardig druk), dus kozen we voor Signal Hill. Niet zo hééél hoog, maar wel vlak bij het centrum gelegen en dus met prachtige uitzichten over de hele stad.

Bij de foto's:
- linksboven: Cape Town, Table Mountain & Lion's Head vanaf Signal Hill
- rechtsboven: Gietijzeren veranda's langs Long Street
- linksonder: op de top van Signal Hill, kant-&-klare photo-opportunity
- middenonder: 'wild life' in de Company Gardens
- rechtsonder: kleurtjes in de Bo Kaap

Geen opmerkingen: