zaterdag 28 december 2013

Cape town en omstreken, deel 3


In plaats van het eerdere zonnige uitzicht begint de dag met een laaghangende grijze mist over de stad. Het is ook iets frisser. Ditmaal geen ontbijtje in de tuin.
Vandaag reizen we naar Hermanus, zo'n 100 kilometer ten oosten van Kaapstad. Niet zo ver, dus hadden we tijd voor leuke dingen onderweg.

We begonnen met de Kirstenbosch Botanical Gardens, ooit deels nog aangelegd door Jan van Riebeeck zelf in 1657 (althans, er staat ergens een heggetje met een bordje erbij waaruit moet blijken dat dat heggetje ruim 350 jaar oud is). De tuin staat bomvol prachtige bomen & planten (geen wonder in dit klimaat), met de Tafelberg en het Twaalf Apostelen gebergte op de achtergrond. Door de nattigheid van vannacht geuren de kruiden, de bloemen de bladeren en de aarde.
We wilden er nooit meer weg. Maar gingen toch...

Via een prachtige kustroute, vanaf Gordon's Bay, bijzonder geschikt voor whale-spotting (in een ander deel van het jaar), kwamen we uit bij de pinguin-kolonie van Betty's Bay. Allemaal broertjes & zusjes van de pinguin-kolonie in Simon's Town (nabij Cape Point), die we ditmaal hadden overgeslagen, dus konden we hier de schade inhalen, want ze zijn hier net zo snoezig. In grote getalen bezetten ze de grillige rotsformaties aan zee. Je kan ze ook goed horen en ruiken....

Kort daarna kwamen we aan op de Marine Drive van Hermanus. Alweer locatie nr 1 voor whalespotting. Vanuit ons bed zien & horen we de oceaan. Mooi, mooi.

Bij de foto's:
- linksboven: Ronald in Kirstenbosch Botanical Gardens
- rechtsboven: pinguins in overvloed in Betty's Bay
- linksonder: de Marine Drive van Hermanus (Sandbaai)
- rechtsonder: wrijf het er nog maar eens in: soms zijn hier walvissen te zien (tot op tien meter van de kust)

Geen opmerkingen: