maandag 30 december 2013

Cape town en omstreken, deel 4

Gisteren hebben we mooie wandelingen gemaakt in en om Hermanus, maar in de middag werd het echt te heet om ons verder in te spannen, dus hebben we het Fernkloof Natural Reserve maar deels verkend en verder rondom ons verblijf gelummeld. Vandaar hoor & zie je de branding immers ook.

Vandaag een lange rit naar ons volgende verblijf in Clanwilliam. Aangezien we onderweg nog aardig wat tijd hadden doorgebracht in Franschhoek & Stellenbosch, kwamen we pas laat in de middag aan. Die twee plaatsjes behoren tot het epicentrum van de Zuidafrikaanse wijnindustrie, en staan vol oud-Hollandsche huisjes waar je leuke snuisterijen of kunstwerken kunt kopen. En heel veel rijke (blanke) winkelaars. Misschien niet helemaal het echte Zuidafrika van tegenwoordig, maar toch erg leuk. Stellenbosch heeft bovendien een universiteit en waarschijnlijk is het daardoor minder tuttig dan Franschhoek (a la de Provence).

300 kilometer verderop zijn we dan gearriveerd aan de noordkant van het Cedergebergte. Het gebied is bekend vanwege de rooibos teelt. Niet alleen thee maar ook allerlei andere producten zijn hier te koop: rooibos shampoo, rooibos shower gel, rooibos lotion, rooibos zeep, rooibos jam enz, enz. Veel hebben we hier nog niet uitgespookt. Morgen maar eens op verkenningstocht.   

Bij de foto's:
- linksboven: Namaakwalvis in Hermanus: "No entry to whale" (gelukkig maar, je moet er toch niet aan denken....)
- rechtsboven: Loes kijkt uit over Hermanus & Walker Bay vanaf de Rotary Drive
- linksonder: Franschhoek, houten beelden van mannetjes met tropenhelmen in alle maten.
- rechtsonder: Stellenbosch, 10 jaar geleden ook al eens binnen geweest, Oom Sami se winkel. Nog steeds heel vol met nog meer spulletjes

Geen opmerkingen: