vrijdag 2 augustus 2013

Griekenland, part 4

We trekken langs de west-oever van de Mani weer omhoog, richting Kardamyli. Het valt ons op dat er verrassend veel koeien los lopen in deze omgeving (ook in Gerolimenas). Sommige snuffelen in de bootjes die her & der verpreid langs de straat liggen te wachten op een herleving van de visserij-industrie, om te kijken of er iets van hun gading in ligt. En nog steeds in elk dorp hoge torens met kleine ramen en dikke muren, stammend uit de tijd dat iedereen hier ruzie met elkaar had (naar verluid is daar ergens in de 19e eeuw een einde aan gekomen, toen het nationale leger werd afgestuurd op twee strijdende families).

Verder naar het noorden van het schiereiland wordt de begroeing weer wat vriendelijker, en de dorpjes ook. Deze ochtend een bergdorp in de omgeving bezocht (Exochori), en daar in de omgeving wat korte wandelingen gemaakt. Volgens onze paperassen prima wandelend te bereiken vanuit ons verblijf, maar die paperassen kennen we ondertussen: het dorp ligt op 500 meter hoogte en 10 kilometer afstand (met de auto prima te doen).

Ons huidige verblijf heeft een 'prive strand', d.w.z. een stuk van de rotsige kust, waarover een houten looproute is aangelegd naar een trap waarmee je te water kunt gaan: uitkijken dat je niet uitglijdt, en dat je niet met de golfslag tegen de bepaald puntige rotskust wordt gekwakt. Toch even lekker gezwommen. Terug aan wal met enige moeite de naaktrecreant-op-leeftijd weten te omzeilen (dus daarvan geen foto).

Bij de foto's:
- boven, links: koe-aan-zee in Gerolimenas
- boven, rechts: kerk, duidelijk niet geschikt voor mensen met onze lengte (toegangsdeur van 1.10 meter hoog)
- onder, links: de kerk van Areopoli
- onder, rechts: het 'strand' van het Melitsina Village Hotel in Kardamyli

Geen opmerkingen: