zondag 15 juli 2012

Sicilie, dag 1 & 2

Na een vlucht met de KLM naar Milaan, en een vlucht met onbekend merk naar Catania, zijn we inmiddels gesetteld in de 'Masseria degli Ulivi', ons verblijf nabij het stadje Noto. De Masseria is een oude boerderij, waaromheen men een aantal bijgebouwen heeft neergezet met mooie lichte kamers en weidse uitzichten over het Siciliaanse landschap. De landerijen staan vol met olijfbomen, maar de olijven gaan blijkbaar allemaal naar het buitenland, want toen we de ober vroegen of we vooraf aan de maaltijd er een paar konden krijgen, was het nurkse antwoord 'No', waarna hij zich weer snel uit ons gezichtsveld terug trok.

Vanochtend zijn we Noto gaan verkennen, een stadje dat een prima decor zou zijn voor een opera van de meest larmoyante soort. Veel kerken, veel grootse trappen die leiden naar die kerken, en daar tussen in dan imposante palazzo's die betere dagen hebben gekend. Een daarvan, het Palazzo Villadorata, is nog ongeveer zo ingericht als toen de Siciliaanse landadel hier nog adres hield, en dat is zeker het bekijken waard. Veel chaises-longues,decoratief behang en wulpse plafond-schilderingen.

Daarna zijn we naar de kust afgezakt voor wat verkoeling, want het is hier zoals verwacht heftig heet. In het uitgesproken slaperige haventje van Marzamemi hebben we gelunched onder het genot van een zeebriesje.

Bij de foto's:
- linksboven: de 'Masseria degli Ulivi'
- rechtsboven: Loes op weg naar de Chiesa del San Santissimo Salvatore
- linksonder: Ronald op een van de vele Chaises-longues in het Palazzo VillaDorata
- rechtsonder: de verontrustend kleine vissersbootjes in Marzamemi

Geen opmerkingen: