maandag 27 februari 2012

Zuid Afrika, slot

Zowat de laatste dag hier, en we besteden haar (deels) in het 'Loskop Dam Nature Reserve'. Qua omvang & wereldberoemdheid niet helemaal Kruger, maar we hebben nog geen giraffe's en neushoorns gezien, en die zitten ook in Loskop, dus je weet maar nooit. Onze enthousiaste gids Shane stelt een bootsafari voor, kost iets meer maar dan heb je ook wat. Bij aankomst in het park blijkt die boot van het type 'opblaasbaar', maar dat schijnt geen probleem te zijn, ook al gaan we op zoek naar hippo's & krokodillen (mogelijk bestaat ze uit een soort rubber die hippo's & krokodillen niet lusten).

Net nadat Shane de boot te water heeft gelaten (door trailer & jeep achteruit het meer in te rijden), breekt er een onweer los. Eerst nog in de verte, maar laten we even afwachten hoe dit zich ontwikkelt. Welnu, het ontwikkelt zich onze kant op, maar in zo'n traag tempo dat we enige tijd blijven aarzelen of we verder zullen gaan over land of over water. Maar als eenmaal de donderslagen niet alleen van links maar ook van rechts tot ons komen, besluiten we de boot maar weer op het droge te takelen en alsnog een stukje te gaan rijden. Op papier is dit avontuur dus (niet) in het water gevallen, maar de rit door de jungle was ook mooi, dus was het zeker geen mislukte middag. Helaas geen giraffe, en ook geen neushoorn.

En erger: helaas ook zowat onze laatste dag in Zuid Afrika, voor nu. Na een kort bezoekje aan NDLOVU Headquarters (Waar Lot een deel van haar onderzoekswerkzaamheden verricht), keren we terug naar Jo'Burg, dan London, dan Schiphol, dan thuis. Het was een mooie, maar te korte, trip.

Op de foto's:
- rechts: Shane parkeert Jeep, trailer & boot in Loskop Lake
- linksboven: geheel klaar voor een aquatisch, maar in rook opgaand, avontuur
- linksonder: avond in Loskop

Geen opmerkingen: