donderdag 23 februari 2012

Zuid Afrika, part three

We hebben twee dagen Kruger-park achter de rug, en het was heel mooi. Gisterochtend & deze ochtend met de eigen auto. Gisteren nogal laat, omdat we nog op een reserveband aan het wachten waren. Het had nog wel wat voeten in aarde voor dat eindelijk geregeld was. Maar vanochtend konden we de motivatie vinden om héééél vroeg op te staan, omdat de beestjes vroeg in de ochtend actiever zijn, en beter zichtbaar.

Daarnaast, gistermiddag onder begeleiding van Park Ranger Johan (of heet hij Jan, daar zijn we nog steeds niet over uit), in zo'n stoere groene jeep met zoeklichten (die we overigens zelf moesten vast houden). En de afgelopen middag, met ons drietjes, op pad voor een wandeling door de bush met maar liefst twee park rangers, waarvan er één volgens de dames op George Clooney leek, beide voorzien van een indrukwekkend geweer "voor het geval dat" (hetgeen zich gelukkig niet voordeed).

En, wat was de score? Hééél veel olifanten (meer dan honderd), natuurlijk ook impala's (dat spreekt van zelf), maar ook leeuwen-welpjes, wilde honden, een luipaard, en hier en daar een zebra. Jammer genoeg geen giraffe's, en ook geen neushoorns, maar die worden ook in zo'n hoog tempo gestroopt dat ze erg zeldzaam aan het worden zijn. Tijdens de wandeling konden we een heerlijke geur van wilde kruiden opsnuiven. Het is een andere ervaring dan met de auto. Hier komen ook de kleine(re) beestjes ook aan bod zoals joekels van spinnen, schorpioenen, kikkers en de kleinere vogels.
Het was prachtig hier. Morgen nemen we afscheid van deze plek.

Bij de foto's:
- Linksboven Huize Leadwood in The Sefapane Lodge
- Rechtsboven Loes (links) & Olifant
- Linksonder Nieuwsgierige leeuwenwelpjes
- Rechtsonder Te voet door Kruger

Geen opmerkingen: