maandag 7 februari 2011

Te Anau - Milford Sound

Vandaag hebben we de Milford Sound bezocht. Ze is bekender dan Doubtful Sound, maar dat zou best eens kunnen komen omdat ze beter toegankelijk is: je rijdt er naar toe (120 kilometer enkele reis, via een doodlopende weg met een tunnel met éénrichtingsverkeer waarvan de stoplichten slechts één maal per 15 minuten van kleur veranderen) en stapt op een boot (dus heel wat anders dan gisteren). Er zijn hier dan ook héél wat meer mensen, boten, vliegtuigen & helicopters. Je kunt zelfs espresso krijgen bij de jetty. Maar al deze menselijke activiteit verdwijnt al snel in het niet zodra het schip vertrekt.

Het weer werkte vandaag mee, dus kregen we nu wel de vergezichten waar we ook gisteren al op gehoopt hadden maar toen niet kregen, en iets minder watervallen (maar die hebben we nu wel genoeg gezien voor de rest van ons leven, schat ik zo in). Ook hier bergen die vrijwel loodrecht uit zee oprijzen tot een hoogte ver boven de duizend meter, met een bos dat zich daar aan vast poogt te klampen, hetgeen vaak maar niet altijd goed gaat. Vandaag ook meer geluk met het zien van zeeleeuwen.

Een omgeving die gemaakt lijkt om je nietig te laten voelen (maar dan 'lekker' nietig).

Op de foto's:
- boven: Mitre Peak, Milford Sound
- onder, links: Loes & Ronald hebben, na lang wachten, ook hun moment op de voorplecht
- onder, rechts: twee platte stukjes in Milford Sound, beide ingepikt door zeeleeuwen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is Lammert op vakantie? Ik mis zijn dagelijkse reactie als afsluiting

Lammert Bos zei

Hi Anoniempje, ik was en ben niet met vakantie :)...gewoon even rust aan de type vingers. Welk aardig dat je aan me denkt! Oh.....hi Ron en Loes, leuke foto's :) Eindelijk weer een waar jullie samen op staan.

Groetjes
xxx