zaterdag 15 januari 2011

Naar Paihia

Van Opononi & Omapere hebben we gisteren natuurlijk nog niet al te veel gezien, aangezien we nogal laat aankwamen.
Vandaag dus eerst terug naar het begin van de Hokianga Harbour, de zeearm die zo'n 50 kilometer landinwaarts doordringt, en waaraan ook Opononi ligt.
Het uitzicht vanaf de 'southern beachhead' is prachtig en ongeveer 360 graden (waarvan we in de bovenste foto zo'n 270 graden hebben weten te persen).
En hoewel het hier nu hoogseizoen zou moeten zijn (de scholen zijn in ieder geval gesloten) komen we ook op deze mooie plek vrijwel niemand tegen.

Aangezien de afstand naar onze volgende verblijfplaats, Paihia, niet zo groot is, maken we een omweg via 'Wairere Boulders Nature Park', ook al hadden we er niet meteen op gerekend dat we daarvoor een kleine 20 kilometer aan gravelroad zouden moeten doorstaan. Het park schijnt vooral voor geologen onweerstaanbaar te zijn, omdat dit de enige plek op aarde is waar grote basaltblokken verticaal zijn ingesleten door de zuren van de kauri-bomen die er millenia lang op hebben ingewerkt. Maar ook voor non-geologen een mooie tocht van ongeveer een uur op & neer een rommelige vallei vol varens en, inderdaad, basaltblokken. Over de lunch in Kaikohe valt alleen te melden, dat we het er snel over eens waren dat we hier niet gingen wonen.

Op de foto's:
- boven: Hokianga Harbour, 'southern beachhead'
- links: Ronald studeert geologie
- rechts: basalt met unieke groeven

2 opmerkingen:

Lammert Bos zei

Ronald studeert geologie....vooral lekker blijven staan in die felle zon!!! Gelukkig heb je een petje op :). Mooi uitzicht waar Loes staat. Ook dit geeft weer het gevoel alleen op de wereld te zijn (ook als kijker naar deze foto's). Volgens mij zijn de mensen die jullie tegenkomen op twee handen te tellen?

Paul&Rafke zei

Ziet erg mooi uit!! En tamelijk goed gelukt, met de panorama-view. Kun je daar ook nog ergens zwemmen/snorkelen of is het er gevaarlijk met haaien? Wij hopen natuurlijk weer op zo'n mooi blauw pak...
Veel plezier nog!
liefs,
Paul&Rafke