vrijdag 7 mei 2010

Portugal, Dag 5

Vandaag verlaten we de Alentejo, en arriveren we in de Algarve. Dus: meer zee en vermoedelijk ook meer mensen. De eerste kustplaats die we tegenkomen is Vila Nova de Milfontes. Niet echt een goed gekozen naam, want het is géén stad (Vila), niet nieuw (Nova) en je vindt er ook geen 1000 bloemen (Milfontes). Daarom lokaal ook wel bekend als 'het dorp van de drie leugens'. Desondanks een mooie riviermonding met prachtige stranden & duinen. En aangezien het aan de westkust ligt, ook nog steeds érg rustig (want 95% van de touristen in Portugal zit aan de zuidkust).

Vandaar verder naar Odeceixe, een vallei waaraan Joop goede herinneringen schijnt te bewaren (hij wist in ieder geval de naam nog). Het nabij gelegen Praia de Odeceixe is ook weer een prachtige plek langs de kust (zie foto). Deze keer met surfers & macramé armbanden.

Vandaar nog een kilometer of 60 naar onze laatste verblijfplaats (afgezien van een laatste hotelovernachting nabij het vliegveld dan), waar we enkele dagen zullen zitten, de Pousada do Infante de Sagres. Een fantastische lokatie op de klippen langs de kust, niet ver van het meest westelijke punt van het Europese vasteland, Cabo de São Vicente. Je kunt dus op je vingers natellen dat het hier veel & hard waait, maar mooi is het wel.

Geen opmerkingen: