donderdag 6 mei 2010

Portugal, Dag 4

In de tuin van de Pousada van Alvito lopen een paar pauwen rond. En naar nu blijkt: pauwen slapen wel, maar niet zo lang als wij (wel zouden willen). En we kunnen natuurlijk alleen spreken namens de mannetjes, want dat zijn de enigen die herrie maken (ook al lijkt dat hier ter plaatse niet zo heel veel succes op te leveren bij de vrouwtjes). Op de foto links kun je zien dat een van de heren zich onder ons raam heeft genesteld, om van daar uit de wereld luidkeels op de hoogte te brengen van zijn bestaan en het voortduren daarvan.

Net als in vele andere plaatsen hier in de buurt, worden in het dorp Moura de kerktorens, voor zover plat, gekoloniseerd door ooievaars (foto rechts). Wij vinden het mooi, maar voor de Portugezen zal het wel net zoiets zijn als voor ons een duif (of reiger).

Was het weer tot nu toe 'strak blauwe hemel, maar toch nog vrij fris', vandaag is het bewolkt & warm. En de zonnehalo is groter dan we ooit eerder hebben gezien. Desondanks wel een mooi stuk gewandeld nabij Serpa, en genoten van het uitzicht op de Rio Guadiana (foto onder).

Via Beja terug naar Alvito, voor een lekkere middag bij het zwembad in de tuin.

Geen opmerkingen: