donderdag 13 mei 2010

Eyejaffjallajokull-Fado (samengevat)

Ok, het heeft even geduurd, maar we zijn thuis.

Op dinsdagochtend bleek, bij aankomst op het vliegveld dat onze vlucht van 06.15 uur was gecancelled. De dag ervoor leek er (via callcentre & internet) nog niets aan de hand, maar het gehele luchtruim boven Faro was dicht. Overboeking naar woensdag.

Op woensdagochtend bleek dat alle vluchten vanaf Faro normaal vertrokken, op ééntje na, namelijk de onze (wederom van 06.15 uur), want die was opnieuw gecancelled. Niet dat dat eerder gemeld was via callcentre of internet, en ook niet vanwege de aswolk, maar omdat het de maatschappij niet gelukt was om het juiste vliegtuig op de juiste plaats te krijgen. Na ons eerste uurtje wachten van de dag kregen we als advies: kom morgen maar weer terug, want 'dan zal alles waarschijnlijk wel op orde zijn'. Maar ja, wij hadden Faro inmiddels (meer dan) grondig verkend, en hadden geen zin om voor de 3e dag op rij wéér om 03.00 uur te moeten opstaan. Dus besloten we om dan maar de bus te nemen naar Lissabon, om daar verder te kijken.

Op het vliegveld van Lissabon hebben we de woensdag verder grotendeels doorgebracht met wachten in rijen (eerst 1 uur in de foute, daarna 3 uur in de goede - als je dat zo kunt zeggen, en daarna nog een tijdje bij een incheck-balie, maar toen begonnen we voorzichtig te hopen). Dat was in ieder geval uiteindelijk niet vergeefs, want we konden als laatste twee passagiers mee met een middagvlucht naar Amsterdam.

En aldus kwamen we toch nog gisteravond thuis, verkreukeld maar opgetogen. En vandaag lijkt dit 'leed' alweer een beetje vergeten.

Geen opmerkingen: