dinsdag 22 december 2009

Gran Canaria, dag 4

Vanmorgen de dag begonnen met 12 baantjes in het langgerekte zwembad. Het is vroeg en er nog niemand aanwezig. Links zie ik de blauwe lucht voornamelijk boven zee en rechts hangen de wolken laag over de bergen. Het kan nog alle kanten op met het weer.
Eerst maar eens naar Agüimes, een naar verluidt mooi dorp dat niet al te hoog in de bergen ligt en dus wel droog zal zijn. Rondom het Plaza del Rosario zijn de mooiste voorbeelden van klassieke Canarische architectuur te vinden. En de mega mega kerststal in de Iglesia de San Sebastián is ook zeer de moeite waard, al ontbreekt op dit tijdstip natuurlijk nog het kindeke Jezus, en was het aanbod van gemotoriseerde poppen blijkbaar ook beperkt, want van alle historische figuren die een ambacht uitoefenen (zagen, timmeren, etcetera) komen we meerdere exact gelijke exemplaren tegen in verschillende uithoeken van de stal.

Vlakbij Agüimes ligt de Barranco de Guayadeque, één van de vele vele valleien die het eiland doorsnijden. De barranco is het uitgangspunt van een lange & zware wandeling naar de top, maar wij doen alleen het eerste deel (en weer terug). Dat levert ook al mooie vergezichten op richting de kust.

Op de foto: links - doorkijkje in Agüimes, rechts - de Barranco de Guayadeque van bovenaf.

Geen opmerkingen: