donderdag 24 december 2009

Gran Canaria, dag 6

Gisteren hebben we het droogste plekje van het eiland opgezocht. Een wandeling langs het beschermde natuurgebied en daarna de boulevard van Maspalomas. Harde wind en een beukende zee met schuimende koppen. Daarna een bezoek aan Arguineguin, ook gelegen aan de kust.

De nacht was behoorlijk nat, en ook in de ochtend ziet het er eerst nogal druilerig uit. De temperatuur overdag loopt al gauw op naar 25 graden en dat maakt het gauw benauwd. Na onze kerstmaaltijd-inkopen in de HiperDino Supermercado lijkt het echter wat op te knappen, en gaan we er op uit voor een ongedocumenteerde wandeling aan de zuidkust. En zoals dat gaat met ongedocumenteerde wandelingen, pietert het pad al snel uit. Maar inmiddels is het zonnig, dus besluiten we toch naar het midden van het eiland te trekken, waar verreweg de mooiste wandelingen te vinden zijn. Nabij Soria, waar het asfalt ophoudt, beginnen we vol goede moed, maar al snel wordt ons het pad gedwarsboomd door een 'riviertje' dat buiten z'n oevers is getreden en dus niet netjes onder het pad doorloopt maar er overheen. Te diep om doorheen te waden (foto rechtsboven).

Op weg naar de Cueva de las Niñas dan maar. De weg daarnaartoe is weliswaar geasfalteerd, maar is wel érg smal, en ligt vol stenen en afgerukte takken. Hoewel het (hier) niet regent, lijkt de weg af & toe wel een sloot. En kote tijd later verdwijnen we ook nog in de wolken, en is het zicht gereduceerd tot een meter of tien. Dat gaat dus maar héél héél langzaam vooruit. Gelukkig is het bepaald niet druk. En als we enige tijd later de afdaling inzetten, ontstaat er weer enig zicht (foto links).

Onderaan de berg blijkt waarom het zo rustig was: de weg is met een groot hek afgesloten 'wegens de weersomstandigheden'. Gelukkig kunnen we er nog wel 'uit' door het even opzij te schuiven. Terug op zeeniveau nemen we nog een espresso in Mógan en keren terug naar ons appartement. Hopelijk wordt het morgen droger zodat we nog een geschikte wandeling op hoogte kunnen maken zonder al die bergstromen.

Foto rechtsonder: de auteur in zijn werkkamer.

Geen opmerkingen: