zondag 28 december 2008

Oman, dag 5


Van Muscat naar Sohar loopt één grote vierbaansweg, ongeveer langs de kust maar net ver genoeg landinwaarts om je het zicht op de zee te ontnemen. Wij wilden echter ook nog de forten van Nakhal & Rustaq bezoeken, en die liggen verder van zee af, dus hebben we niet aldoor de kustweg gevolgd.

In Bahla was net de vismarkt gaande (foto onder). Sommige vissers kwamen net aan met de verse vangst, anderen hadden hun matjes al uitgespreid onder de overkapping of op het strand. We konden lang niet alles thuis brengen, maar zagen in ieder geval haai & sardien.

Van Bahla landinwaarts naar Nakal (fort, foto boven), en van daar naar Rustaq (fort). Allemaal erg mooi, maar we hebben het nu wel een beetje gehad met de forten. Van daar was het nog een aardige rit naar ons hotel in Sohar, en vandaag waren er veel minder begiftigde chauffeurs op de weg. En aangezien je hier op tweebaanswegen 100 km/u mag rijden, is het even opletten geblazen. Erg in de mode: ineens vol op de rem, om stil te gaan staan in de berm (zonder clignoteur). Ook niet ongebruikelijk: inhalende tegenligger die begint te knipperen dat jíj in de weg rijdt. En niemand rijdt de toegestane snelheid: de ene helft rijdt veel te langzaam (je moet dus wel eens inhalen), de andere helft rijdt véél te snel (en gaat dus bumperkleven als jíj aan het inhalen bent). Wij zelf rijden niet veel te snel, want onze auto geeft waarschuwingspiepjes boven de 120 (en overigens ook tijdens het starten van de motor, het openen van de deur, het achteruit rijden en nog een lange reeks andere gebeurtenissen die we nog niet allemaal hebben gedetermineerd).

Sohar Beach Hotel ziet er prachtig uit. We hebben hier zowat een suite tot onze beschikking met keuken, tv-kamer, twee toiletten enzovoort. Allemaal wat overdreven voor één namiddag & nacht. Maar veel belangrijker: een heerlijk zwembad met gras & ligstoelen er omheen. We hadden nog net een paar uurtjes over om te zwemmen (althans, Loes) & te dutten in de late middagzon (beide). Morgen terug naar Dubai.

1 opmerking:

Lammert Bos zei

Hi luitjes,

ik heb de verhalen gelezen en de foto's bekeken en het moet gezegd worden....wel een heel andere cultuur. Was zeker ook wennen voor jullie? Enfin, ik lees in ieder geval tussen de regels door dat jullie het ontzettend naar de zin hebben en dat is belangrijk. Geniet ervan !!!

Groetjes
Lammert en Els