maandag 29 december 2008

Dubai revisited

Een mooie ochtend aan Sohar Beach. Vanuit het hotel eerst een wandeling langs het strand gemaakt, en daarna de stad zelf verkend maar dat stelde niet zo veel voor. Ongeveer honderd kilometer verderop hebben we, met enig gedoe (maar minder dan de andere kant op) Oman verlaten en zijn we de grens met de Verenigde Arabische Emiraten gepasseerd. We zagen met enige zorg op de kaart dat onze route daarna tóch nog weer even door Oman zou lopen, maar van verdere grensschermutselingen hebben we niets gemerkt. Wel enkele kamelen gespot (foto) en gestopt bij een 'adventure centre' waar men met quad of 4wheeldrive de zandduinen in kon. Wij hielden het bij kijken, want zulke adrenaline-junkies zijn we niet.

Op weg naar Dubai kwamen we langs de enige 'wildlife reserve' die het land rijk is: een klein groepje flamingo's dat zich ophoudt bij een uitloper van Dubai Creek en daar fotogeniek staat te wezen met de bizarre skyline van de stad op de achtergrond. Helaas geen mogelijkheid om te stoppen, en als je voortjakkert op een achtbaanssnelweg ga je ook niet zo snel in de berm staan (hoewel? veel lokale chauffeurs hebben daar niet zo veel moeite mee).

Ons volgende reisdoel (vooral het mijne dan) was om terecht te komen aan de voet van de Burj Dubai, die akelig hoge toren waarover we eerder hebben bericht. Omdat dit deel van de stad één grote bouwput is, en het wegennet zich daar op onnavolgbare wijze doorheen wurmt, is dat niet gelukt. Maar we zijn wel uitgestapt op de Sheikh Zayed Road (nou ja road; het is een twaalfbaanssnelweg) waaraan óók heel hoge gebouwen staan (al is het dan iets minder dan 650 meter). Ook dit is een grote bouwput (foto rechts). Interressant uitje, maar de hele omgeving is absoluut niet ingericht voor voetgangers. Men rijdt hier met de air-conditioned Lexus de air-conditioned parkeergarage van een air-conditioned kantoor binnen, en de degene die te voet het gebied wenst te verkennen ziet maar. Na deze ervaring doorgereden naar het hotel waar we ook begonnen zijn, waar we nog enkele aangename uren op de roof top hebben doorgebracht.

Geen opmerkingen: