dinsdag 30 december 2008

Dubai, Last Thoughts

Dubai kent twee stadsparken. Dat is al niet veel natuurlijk, en je moet er ook nog (een beetje) toegang voor betalen. Blijkbaar is het voor een wandeling in het park op dit tijdstip nog te vroeg. Wij begonnen de ochtend met een bezoekje aan het Creekside Park, dat we geheel voor ons alleen hadden. Daar stond dan weer tegenover dat er geen koffie te krijgen was, want met zó weinig publiek in de ochtend loont het natuurlijk niet de moeite om de terrasjes vroeg te openen.

Een verblijf in Dubai is niet compleet zonder een bezoekje aan een van de vele shopping malls, dus daarna door naar Wafi Centre, een van de grotere, en geheel opgetrokken in (kitsch) Egyptische stijl (foto boven). Sterker nog, het gehele gebouw heeft de vorm van een pyramide. Veel Gucci, Armani, Calvin Klein, en eigenlijk geen een winkel waar ik naar binnen durf (laat staan iets kopen). Ook de shopping mall hadden we min of meer voor ons zelf, blijkbaar ook hier nog te vroeg voor het winkelende publiek. Maar wel een koffie kunnen scoren bij de Starbucks.

Vandaar door naar het Bastakia Quarter, de oudste wijk van de stad waar vroeger de Perzische (rijke) kooplui woonden. Nu allemaal (iets te) mooi gerestaureerd maar wel heel leuk. Veel torentjes met 'natuurlijke airco', veel binnenhofjes (foto onder). Na een laatste wandeling langs Dubai Creek terug naar het hotel, zodat Loes nog even op het dak in de ligstoel kon liggen, terwijl ik te voet nog wat door de omgeving heb gezworven.

Morgen rond 4 uur op om het vliegtuig te halen. En dan de kou in.

Geen opmerkingen: