zaterdag 27 december 2008

Oman, dag 4

Na een ontbijtje van oa stukje vijgenbrood, onduidelijke pannekoekjes en gepocheerde eiermassa aan de slag om door de soukh te gaan struinen. Het is goed opletten om in de wirwar van straatjes niet te verdwalen zodat je de uitgang niet meer terug kunt vinden. Bovendien is de ingang van de soukh ook ongeveer de ingang van de wijk Al-Lawataya waar je als buitenstaander niet welkom schijnt te zijn. Kennelijk willen ze daar al die shoppende en nieuwsgierige toeristen niet over de vloer maar in de soukh wordt je onophoudelijk uitgenodigd elk winkeltje binnen te gaan om de inhoud te bekijken en vooral te kopen. Het is moeilijk om zonder koopwaar weer naar buiten te gaan: prachtige zijden en wollen sjaals, kleurijke stoffen, tassen, zilverwaar en alle mogelijke geurende kruiden. De gangpaden zijn vnl overdekt met hoge en met hout bewerkte plafonds waaraan grote decoratieve glazen lampen hangen. Erg leuk om daar een tijdje door te brengen en na afloop bij te komen op een terras bij de ingang met een melkbakje 'koffie'.

Daarna zijn we met de auto via Al-Bustan landinwaarts gereden en heben we een korte wandeling gemaakt in de wijk Ruwi waar zich enkele shoppingmalls bevinden maar vooral heel erg veel banken (was niet zó boeiend daar). De hete middag hebben we een lange wandeling gemaakt langs het strand van Qurm.

Op de foto links probeert een verkoper met nog meer aan te praten terwijl ik al met voldoende spullen in mijn handen sta. Op de foto rechts de Ruwi Clock Tower.

Geen opmerkingen: