zaterdag 9 februari 2008


We moeten het toch eens over het weer hebben. De eerste ochtend in Sydney was fantastisch, maar daarna werd het snel minder.
Elke Sydneysider die we spreken klaagt er over. Vandaag was helemaal een regenachtige dag, zodat ons plan om op de fiets naar Bondi Beach te gaan is gesneuveld bij gebrek aan stamina. In plaats daarvan hebben we de Chinese tuin bezocht (mwahhh...) en The Australian Museum (double mwahhh...).
Inmiddels begon ik me steeds meer zorgen te maken over de Sydney Harbour Bridge Climb Tour die ik (ruim) van te voren voor de vroege avond had geboekt. En op de site stond nog wel: "Bad weather is no reason for refunds, as the experience will be exhilirating whatever the conditions". Jaja. Maar zie: de hemel brak open en het werd een prachtige avond. Het beklimmen van de brug zelf neemt niet zo héél veel tijd in beslag, maar vanwege de veiligheidsmaatregelen duut de complete tour meer dan drie uur. Stap 1: alcoholtest (dronken klimmers niet toegestaan). Stap 2: intelligentietest (heel domme klimmers niet toegestaan). Stap 3: uitkleden (nou ja, niet helemaal). Stap 4: startrek spacesuit aan. Stap 5: veiligheidsgordel aangorden. Stap 6: veiligheidskabel bevestigen. Stap 7: windjack & regenjack aanklikken. Stap 8: hoofdlampje bevestigen & aanklikken. Stap 9: extra bevestigingsmaterialen voor brildragers. Stap 10: stormbestendige zakdoek met polsbevestiging installeren. Stap 11: radio & koptelefoon installeren. Stap 12 (héhé): de brug op. De tocht is spectaculair, eerst door de krochten van de brug, daarna de boog op klauterend van de klassieke (maar gigantische) boogbrug, tot de absolute top (140 meter boven Sydney Harbour), met prachtig uitzicht op The Opera House % de rest van Sydney. Helaas, geen eigen foto's (want ik was nog vergeten stap 3a: werkelijk alle bezittingen opbergen in een persoonlijk kluisje). Er is wel een nogal genante groepsfoto waar ik ook sta te zwaaien naar de gids, maar die durf ik hier niet te publiceren. En na afloop natuurlijk alle bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde.

Terwijl ik op & om de brug doende was, heeft Loes haar tijd gesleten in Hyde Park & bij de Starbuck.

Later op de avond begon het weer te regenen.

Op de foto: Loes bewondert Aap in The Australian Museum.

1 opmerking:

Paul zei

Aap bewondert Loes.