vrijdag 8 februari 2008

Sydney, part 3

De dag begon met een dame op de gang die stond te wachten tot er iemand met de lift naar beneden ging (vanaf de 15e, waar onze kamer ligt). Ze bleek afkomstig uit Nieuw Caledoniƫ, durfde niet alleen in de lift, was in Sydney om haar man naar het ziekenhuis te begeleiden & sprak alleen Frans. Blijkbaar is men in Nieuw Caledoniƫ niet sterk in liften & ziekenhuizen. Hoe lang ze daar al stond weten we niet. En de kans dat je met je Frans ergens terecht kunt in Sydney is ook al niet groot (of je moet natuurlijk een Hollandse tourist tegen het lijf lopen).

Daarna hebben wij ons door een Captain Cook look-alike laten inpalmen om een hop-on, hop-off harbour tour te maken. Wij hopten off in Watson Bay, de meest oostelijk gelegen nederzetting (dus vlak bij zee). Hiervandaan was het nog slechts een korte wandeling naar 'The Gap' (zie foto), waar de Pacific op de kust beukt. De Lonely Planet weet hierover te melden 'Romance and suicide leaps transpire here with similar frequency'. Inderdaad troffen we een bosje verwelkte bloemen in een vaas aan. Ter nagedachtenis? Op de terugweg heeft Captain Cook's nazaat ons nog meer highlights van de stad getoond; The Opera House vanaf het water, The Harbour Bridge van de onderkant, etc. Allemaal mooi.

2 opmerkingen:

Lammert Bos zei

Goed dat Loes achter het hekje staat bij The Gap. Niet dat ze reden heeft om te springen maar ik vermoed dat er ook een aardig briesje stond. En dan waai je zo maar een end weg :).

Ben blij dat jullie het naar de zin hebben. We zijn benieuwd naar elk detail van jullie reis. Alvast fijn weekend.

Overigens, hier in NL wordt het dit weekend zonnig, weinig wind en ca. 12 graden...beetje voorjaar dus. Janny is naar de kapper geweest en heeft het haar korter laten knippen. Het staat haar mooi maar ze moet er wel aan wennen.

Knuffels van ons.
Baai en Zwaai.

Anoniem zei

He Loesje Ronald de zee de zee is toch het mooiste wat er is op deze aarde. Even factor 30 gebruiken en dan snel afbouwen naar factor 0 en gewoon de zon zijn gang laten gaan. Ik was van plan om jullie nog uit te zwaaien op schiphol, maar Harry(Mels zijn vader) had weer een alvleesklierontsteking en moest accuut richting ziekenhuis.( gaat weer goed met hem en hij mag de komende week naar huis). Vanuit Amerongen heb ik mijn hand dus maar opgestoken. Willen jullie nog wat foto's nemen van de zee en in de komende tijd van de woestijn.Hoe leger hoe beter. zoenen Mels Loes