donderdag 7 februari 2008

Sydney, part 2

Hoewel de buitenkant van de Opera House er fantastisch uitziet, is het interieur eigenlijk vrij somber, met (te) veel hout, velour & leren meubelen. De geur van de jaren 50 min of meer. Het is dan ook niet vreemd dat er een grote renovatie op stapel staat, die ongeveer een biljoen moet gaan kosten. Dat is 10 maal zoveel als de oorspronkelijke bouwkosten (100 miljoen, en dat was ook al 20 keer zo veel als oorspronkelijk begroot).
De live-onderdelen van de tour worden af & toe onderbroken met audio-visuele intermezzo's, waarvoor iedereen eerst met zijn draadloze audio-stick contact moet zoeken met de transmitter door met het ding te zwaaien in de richting van de beeldbuis. Heel gezellig is dat. Op die manier kom je te weten dat de Deense architect halverwege het project met ruzie is vertrokken, en dat hij het gebouw nooit in voltooide staat heeft gezien. Mooi, Drama...

Daarna brak een tropisch onweer los, dus restte ons niets anders dan een museum te bezoeken, te weten het Museum of Contemporary Art, waar we weliswaar niet zo heel lang bezig waren, maar lang genoeg om de bui te laten uitwoeden.

1 opmerking:

Lammert Bos zei

Jemig....'t mag wel wat kosten zo'n verbouwinkje. Alle mensen nog an toe....De Noord Zuid lijn in Amsterdam is er niets bij.

Ik heb de vorige blogs aan Janny voorgelezen en ze zat te genieten, ook van de foto's.

Huishoudelijk bericht: Els heeft buikgriep :)....wees blij dat jullie niet in NL bivakkeren want het schijnt te heersen. Je krijgt het maar als jullie terugkomen...duh..

En Loes? Die zat heerlijk op een bankje met haar rug naar de Opera House....goed gekiekt Ronald.

Was weer genieten van jullie blog. We kijken weer uit naar de volgende.

Groetjes, have fun and take care.
Lammert en Els