zaterdag 13 januari 2024

Zuid Afrika, part 3

Vlak buiten Cradock ligt het Mountain Zebra National Park, dus daar zijn we gisterochtend, na vertrek uit ons authentieke tuishuisje, eerst naar toegegaan. Rondom de Main Camp kun je wandelen (we gingen voor een korte route) maar in de rest van het park kun je toch echt beter in je auto blijven, want er zijn ook leeuwen en cheetahs, ook al krijgt bijna niemand die ooit te zien. Wat we wel te zien kregen: bokken in soorten en maten, struisvogels, impala's, zebra's, stokstaartjes en veel vogels die wij als amateur niet kunnen thuisbrengen.    

In het park bleef het gelukkig (vrijwel) droog, maar onderweg naar Graaff-Reinet ging het toch weer flink te keer. Eenmaal daar aangekomen, was het weer droog en konden we dit mooie dorp (stad?) te voet gaan verkennen. Vrijwel nergens is er zo'n grote concentratie aan Kaapse huizen en huisjes bewaard gebleven als juist hier. Ze liggen mooi gedrapeerd rondom de 'grote moederkerk', aan brede en lege straten vol bloeiende flame trees en dergelijke.

Vanochtend hebben we de nabijgelegen 'Valley of Desolation' bezocht. Zoals The Rough Guide (ongeveer) stelt: 'a B-movie title for an A-movie experience'. En inderdaad, de roodbruine rotsformaties die als wolkenkrabbers de hemel inprikken zijn heel erg fraai.

Bij de foto's:
- boven (en links daaronder): wildlife in de Mountain Zebra National Park
- daarnast: dramatische bui in aantocht op de weg naar Graaff
- linksonder: een van de mooiere huizen van Graaff, het 'Reinet-museum'. Over de inventaris zwijgen wij liefdevol.
- rechtsonder: Uitzicht op de 'Valley of Desolation'
- helemaal onder: panoramisch uitzicht op Graaff vanaf de Toposcope Viewpoint.
 

Geen opmerkingen: