zondag 2 december 2018

Verenigde Arabische Emiraten, part 9, Dubai

Onze laatste hele dag in Dubai beginnen we met een bezoek aan de Madinat Jumeirah, een souk die vooral beroemd is omdat je van daar uit zo'n mooi uitzicht hebt op de Burj Al Arab (het meeste bekende gebouw in de stad). Hoewel de souk geheel 'nep' is (in de zin dat ze enkele jaren geleden is neergezet door een projectonwikkelaar), is het toch een heel aangename plek: een op z'n eftelings nagebouwde versie van het echte (markt-)leven.

Vlakbij ligt Jumeirah Public Beach, waar het gezellig druk was in en om het water, en waar westerse meisjes in bikini goed worden bekeken door Indiase bouwvakkers met een dag vrij.

In de namiddag hebben we de lift genomen naar de Burj Kalifa Viewing Deck op de 124e etage (450 meter). Die doet er een klein minuutje over (wat dus neerkomt op 30 kilometer per uur verticaal). Toen dit, vanwege de toenemende concurrentie uit China, niet meer het hoogste viewing deck ter wereld was, hebben ze er ook één aangelegd op de 148e verdieping (555 meter), zodat ze nu weer even de alfa viewing deck zijn (totdat men in Riaad klaar is met nog weer iets hogers). Die is echter vooral bedoeld voor mensen met gouden muiltjes en manchetknopen. Wij vonden de 124e ook wel goed genoeg. En dat was het ook.

Nog één nacht, en dan zitten de Emiraten er voor ons op. Het was de moeite waard.

Bij de foto's:
- boven: Burj Al Arab, Jumeirah Public Beach
- onder: uitzicht vanaf de Burj Kalifa

Geen opmerkingen: