woensdag 14 oktober 2015

Zuid Afrika, part 7

Gisteren kwamen we, bij onze rit van Addo naar Knysna, langs het Tsitsikamma National Park aan de kust. Mooi wandelgebied met hier en daar een hangbrug om woeste riviermondingen te overbruggen. Vooral bekend van de 'Otter Trail', een trektocht van 80 kilometer en 5 dagen, waarvan we een hééééél klein stukje hebben gedaan rondom het lunchuur. De hele kustzone staat hier vol met 'fynbos', dat in deze periode van het jaar prachtig in bloei staat.

Nu zijn we in Knysna, een nogal commercieel maar toch heel prettig plaatsje langs de Garden Route. Veel te doen in de omgeving (van 'wheelchair friendly jungle walks' tot 'walking with elephants, suitable for all ages'). Wij hebben een lekker lange strandwandeling gemaakt van Benton-on-Sea tot Buffalo Bay (een kilometer of 5) en weer terug (idem), ondertussen scherp oplettend of we niet alvast een walvis konden spotten in de woeste zee. Maar nee.

Daarna zijn we even wezen kijken bij 'the Heads', de ingang van de lagune waaraan Knysla ligt, en door sommigen 'the world's most dangerous harbour entry' genoemd. Wij kunnen ons dat voorstellen, als je zit hoe de branding te keer gaat in de smalle opening.

Bij de foto's:
- linksboven: Tsitsikamma, Ronald v. Boom, 0 - 1
- rechtsboven,Tsitsikamma, dit 'wildlife' is nauwelijks wild te noemen: deze klipdassies zijn niet onder de indruk
- midden: 'The Heads', de ingang van de Knysna Lagune
- linksonder: de vuurtoren van Knysna (die haast wel bedoeld lijkt om schepen te laten vergaan, hetgeen vrij goed is gelukt door de jaren heen)
- rechtsonder: downtown Knysna

Geen opmerkingen: