zondag 11 oktober 2015

Zuid Afrika, part 4

Omdat dat gisteren niet was gelukt, hebben we vanochtend vroeg nog een bezoek gebracht aan 'Huys Reinet', een pastorie van de Nederlandsche Gereformeerde Kerk uit 1812, later afgezakt tot studentenhuisvesting, maar in 1956 in volle glorie hersteld en geopend als museum. Dat in volle glorie herstellen moest in 1980 nogmaals gebeuren, nadat de hele boel was afgebrand. Prachtig Kaaps bouwwerk, met heeeel veeeel oud-hollandsche spulletjes, en een medewerker die daar iets te graag over wilde vertellen in onverstaanbaar engels. Heel mooi museum.

En nu zitten we dan in Camp Fig Tree, naast Addo National Park. Het ligt ver van de bewoonde wereld, na 15 kilometer gravel road (waarvan de laatste 4 echt heel slecht, als je hier een tegenligger tegenkomt wordt je samen oud). Het 'kamp' ligt boven op een heuvel, met mooie uitzichten over de heuvels van Addo. De open lounge, in gematigd koloniale sfeer, is uitermate comfortabel, met diepe engelse banken vol kussens.

Tot nu toe hebben we alleen een kleine wandeling in de omgeving gemaakt, maar morgen gaan we aan de bak met in de ochtend een game drive in een open jeep, en in de middag een wandeling met een park ranger (en geweer, naar het schijnt). Wij hebben overigens nog geen vijgenboom (fig tree) ontdekt.

Bij de foto's:
- linksboven: de tuin van 'Huys Reinet'
- middenboven: Loes in de 'pool chamber', bij een hoogst intrigerende boekenkast met 138 identieke exemplaren van de 'selected writings' van de obscure zuid-afrikaanse politicus Fitzpatrick (en 1 exemplaar van de zeldzame zwarte uitvoering, die verder qua inhoud identiek is). Ons verblijf is dan ook eigendom van een nazaat (ook een Fitzpatrick)
- rechtsboven: Ronald kijkt bezorgt of de assesoires blijven hangen
- onder: de 'open lounge' van Camp Fig Tree, met uitzicht op de heuvels van Addo National Park

Geen opmerkingen: