zondag 19 oktober 2014

Berlijn, dag 3

Op de tweede ochtend brengen we eerst wat tijd door op de Haupbahnhof. Omdat het treinpersoneel staakt, moeten we een andere trein zien te regelen voor onze terugreis. Dat gaat wonderwel goed: een van de weinige treinen die de volgende dag nog zullen vertrekken is prima geschikt en nog te reserveren ook.

Daarna naar het Museum für Gegenwart, gevestigd in een voormalig treinstation. Prachtige ruimtes, vermoeiende collectie, met veel 'usual suspects' als Warhol, Rauschenberg & Beuys. Nou ja, niet in elk museum hoef je langer dan 20 minuten door te brengen.

Daarna door naar het hart van 'alternatief Kreuzberg', de Oranienstrasse. Sjofel is hier het overheersende thema, maar heel leuk om eens doorheen te banjeren. Een geschikte lunchplek is dan wel weer wat moeilijker te vinden hier, tussen de falafel-tenten en macrobiotische boetiekjes.

De laatste avond brengen we door in Prenzlauer Berg, een heerlijke wijk met hippe winkeltjes net ten noordoosten van Mitte. Het blijkt wel dat niet elk Indiaas restaurant hier even goed is (althans, van degene die we hadden uitgezocht hadden we ons meer voorgesteld). Afgezien van dit kleine dipje, een heerlijk weekeinde.

Bij de foto's:
- linksboven: vrolijke chaos op de Potzdamer Platz
- rechtsboven: een soort upperclass selfie met behulp van een glimmend kunstwerk van Robert Rauschenberg (Mule Deer) in het Museum für Gegenwart
- linksonder: Andy (macher), Joseph (gemachte) und Loes (beobachter)
- rechtsonder: de Spree, Boden Museum en Fernsehturm

Geen opmerkingen: