donderdag 27 december 2012

Curacao, part 5

Het grootste natuurpark van Curacao is Christoffelpark, op de noord-west punt gelegen rondom de Christoffel-berg, die met 375 meter het hoogste punt van het eiland is (het lijkt Nederland wel, was de Vaalserberg niet net zo hoog?).

Gisteren, 2e kerstdag, hebben we het bezocht, d.w.z. doorkruist met de auto en af en toe een uitstapje gemaakt bij de mooiere plekken met uitzicht of bezienswaardigheid. Er zijn ook van die typen die te voet de gehele berg beklimmen maar dan moet je erg vroeg opstaan om de ergste hitte van de dag te vermijden.

De route bestaat uit een smal éénrichtingsverkeer pad dat enorm stijgt en daalt, dus het was hard werken voor onze auto (die niet zo van hard werken houdt maar het rondje door het park toch heeft weten vol te maken). Intussen prachtige vergezichten op de kust links en rechts, en héél véél hagedissen (het struikgewas knispert dat het een aard heeft als je langs loopt).

Bij de ingang van het park ligt Landhuis Savonet, een van de mooiste landhuizen van het eiland. In dit geval prachtig gerestaureerd en stijlvol ingericht, in dit geval nu eens niet met een goedbedoeld exposé over de slavernij maar over de bewoners door de jaren heen.

Nu we naar eigen inzicht wel genoeg culturele & groene punten hebben verzameld, zijn we vanochtend maar eens naar het strand gegaan. En wel naar Blauw Baai (ook wel Blue Bay Village), een 'gated community' (d.w.z. een verzameling huizen, huisjes en appartementen, al dan niet met golfbaan, met een hek er omheen en een slagboom er voor) vlak om de hoek van Julianadorp. Een heerlijk strand, nog vrijwel leeg om een uur of tien, met gelukkig voor witmans (Ronald) ook voldoende schaduw, want anders is het snel bekeken. Een heerlijke dag luieren aan de kust.

Bij de foto's:
- linksboven: flashback 2 the fifties: oud-hollandse wegwijzers (in dit geval naar o.a. 'pannekoek'), volledig onderhoudsvrij.
- rechtsboven: zicht op Landhuis Savonet vanuit Christoffelpark.
- onder: strand bij Blauw Baai.

Geen opmerkingen: