dinsdag 25 december 2012

Curacao, part 3

Vandaag hebben we het zuid-oosten van het eiland verkend.

Dat is landschappelijk aanzienlijk minder interessant dan het noord-westen. Een groot deel is niet te bezoeken, omdat het privé-bezit is van een mensenschuwe familie. En de rest is behoorlijk volgebouwd. Eigenlijk kan je wel zeggen dat de buitenwijken van Willemstad gewoon doorlopen tot aan de kust. In deze streek heb je dan ook échte files (het koste ons zeker een half uur extra om terug te keren naar downtown Willemstad).

Toch is dit gebied erg populair bij rijken, celebreties & Nederlandse package-toeristen. De resorts aan de kust hebben inderdaad mooie strandjes, en zijn verder van alle gemakken voorzien, dus dan hoef je de deur niet uit.

De Caracas-baai is wel een mooi rustig plekje, tenminste, als je geen moeite hebt met een horizon die vervuild wordt door een scheepswrak, een afgedankte ferry-catamaran zo groot als een kathedraal en een tijdelijk hier afgemeerde, nog véél grotere, booreiland-achtige constructie die wel wat weg heeft van de Starship Enterprise, en ongeveer net zo veel herrie maakt.

Even verderop ligt 'Laguna Jan Thiel', het epicentrum van het package-tourisme. Cabana's & lounge-bedden alom, lekker chill muziekje op de achtergrond, cocktail er bij, helemaal klaar.

Na een dus wat stroeve terugtocht, hebben we in Otrabanda het Kura Hulanda Museum bezocht. Smaakvol ingericht, mooie collectie. En ja, we weten het nu wel zeker, slavernij was echt geen pretje...

Inmiddels is het kerst-avond, dus prettige kerst gewenst allemaal.

Bij de foto's:
- links: Big Mama (links) & Ronald (rechts) bij het Kura Hulanda museum. Je komt ze trouwens in het echt nog wel 'bigger' tegen.
- rechts: de Caracasbaai, met de verkommerende 'Seamaster' en links boven het 'Quarantainegebouw', waarvan onze reisgids meldt: 'prachtig gerestaureerd, maar bij gebrek aan bestemming weer vervallen'. Sic Transit Gloria Mundi.

Geen opmerkingen: