zondag 24 april 2011

Berlijn, part 2


Deze ochtend gingen we vroeg naar het Pergamon Museum, één van de meest populaire van de stad. Wachttijd (al) een half uur, maar het was de moeite waard. Griekse spullen, hoewel mooi, tref je op wel meer plaatsen. Maaar Assyrische spullen kom je bijna nergens tegen. Erg indrukwekkend.

Daarna een lange wandeling naar het laatste grotere fragment van de muur dat nog overeind staat, in Friedrichshain langs de Spree. Voor je daar bent kom je door aardig verlopen wijken en ben je echt een eind het centrum uit. De muur zelf is tegenwoordig één groot canvas voor schilders & tekenaars van de B-categorie. Leuk, maar niet mooi.

Tenslotte de middag deels doorgebracht in Park Tiergarten, waar elke subcultuur haar eigen weide/afdeling lijkt te hebben. Er zullen er nog wel meer zijn, maar wij onderkenden in ieder geval de studenten-afdeling, de naaktweide voor homo's van zekere leeftijd en het barbeque-veld voor Turkse immigranten. En mengen is er niet bij, lijkt het.

In de avond naar Kreuzberg, voor een Turks restaurant met een reputatie, 'Defne'. Het was inderdaad heerlijk. En dit weekeinde was wat kort voor een stad als Berlijn, maar ja....

Op de foto's:
- links boven: Alexanderplatz, NeptunBrunnen: De Elbe (links) & Loes (rechts)
- links onder: Alexanderplatz, Karl Marx & Friedrich Engels op hun DDR'st
- rechts boven: Friedrichshain, beschilderd stukje muur
- rechts onder: Pergamon Museum, Assyrische kunst

Geen opmerkingen: