dinsdag 15 februari 2011

Naar Leura

De dag begon met een wandeling naar AVIS voor het ophalen van onze volgende auto. Na de luxueuze Toyota's in NZ moeten we wel even wennen aan deze mini-Hyundai, maar hij werkt en je zit droog. Eerst maar eens naar Bondi Beach, het beroemdste strand van Australie, ja misschien wel van de wereld. Maar op een regenachtige dinsdagochtend tref je er niet zo veel volk aan, en al helemaal geen hunken en/of strandwachten. Een aantal hoopvolle surfers lag in het water te wachten op de perfecte golf, maar ook die liet op zich wachten.

Onze volgende bestemming, The Blue Mountains, lag een kilometer of honderd ten westen van Sydney. Op weg daar naar toe kwamen we langs het Featherdale Wildlife Reserve, waar je kunt 'knuffelen' met koala's, kangoeroes, walibi's, emu's (en oh ja, ook met geiten & kippen, maar die hebben we overgeslagen). Om van het knuffelen een tweezijdige ervaring te maken helpt het om een (voor de betreffende diersoort) lekker hapje uit de automaat te halen, maar met lege handen kom je toch ook een heel eind. Bij de uitgang van het knuffelplaza kun je je handen wassen om jezelf te 'ontsmetten' na al dat geknuffel.

Daarna in steeds mistiger omstandigheden door naar ons verblijf in Leura, waarover morgen meer.

Bij de foto's:
- boven, links: Bondi Beach: 1 ondiep, 2 hoge golven, 3 gevaarlijke stromingen, 4 pas op dat je niet door een golf ondersteboven op het strand wordt gekwakt, 5: zwemmen alleen tussen de vlaggen, 6 geen honden, 7 geen voetbal, frisbee, rugby, 8 niet vliegeren, 9 geen schelpen meenemen, 10 niet roken, 11 niet drinken, 12 geen glas meenemen want dat kan breken, 13 geen verkoop of ambulante handel. Pfff..........
- boven, rechts: nieuwe vriend in Featherdale Wildlife Reserve
- onder, links: Loes & koala (rechts, een echte)
- onder, rechts: Ronald interacteert met een emu (rechts)

1 opmerking:

Lammert Bos zei

Loes & Koala (rechts, een echte)....nou, da's wel een speciale vergelijking zeg :). Ach, ze zullen alletwee wel om te knuffelen zijn. Ik vind die foto met dat uiltje? erg leuk.