dinsdag 25 januari 2011

Wellington (part II)

Het lijkt een mooie zonnige dag te worden in Windy Wellington, dus beginnen we met een ritje met de Cable Car naar de heuvels rondom de stad, waar ook de Botanische Tuin is gevestigd. Het trammetje heeft wel wat weg van dat in Hong Kong: oud, rammelend, schuin omhoog, en gearriveerd voor je er erg in hebt.
In de Botanische tuin heb je prachtige uitzichten over de stad en de baai, mooie & bijzondere planten, en kunst op de koop toe.

Wellington bevat, naast allerlei galleries, terrasjes & alternatieve winkeltjes, ook het beste museum van het land (Te Papa), natuurlijk (ook) grotendeels gewijd aan de Maori-cultuur. Dus hoewel we de "tribal tattoo's" en dergelijke tot nu toe een beetje uit de weg zijn gegaan, was nu toch echt het moment gekomen om een dergelijk museum te bezoeken. Welnu, het deed geen pijn. Sterker nog, het was eigenlijk best leuk. Ook veel 'kleine geschiedenissen' van westerlingen die hier door de eeuwen heen een nieuw leven zijn begonnen. Prachtig tentoongesteld, met héél véél knopjes voor interactie tussen de bezoeker & het bezochte.

Bij de foto's:
- boven: Ronald onderwerpt in de Botanische Tuin Henry Moore's "Inner Form Sculpture" aan een nauwkeurige inspectie
- onder, links: Ronald onderwerpt Andrew Drummond's "Listening & Viewing Device" aan een nauwkeurige (inwendige) inspectie
- onder, midden: Loes in de Botanische Tuin
- onder, rechts: Loes bezoekt alvast Christchurch op het Zuidereiland, al is het dan ook virtueel (in het Te Papa museum)

3 opmerkingen:

Lammert zei

Lijkt mij best een idyllische plek om te zijn daar in Wellington. Hij doet mij in ieder geval heel vriendelijk aan. Moest wel lachen om Ron met z'n kop in die omgekeerde toeter. Zo te zien op de kaart schieten jullie aardig op maar ik kan er naast zitten want wellicht blijven jullie langer op een bepaalde plek. Have fun Ron en Loes xxx

Heike zei

Wauw wat een reis! Lees met veel plezier je blogs. Keep on going...
hartelijke groet,
Heike

Rafke zei

Cool, Loes en Ronald! Erg mooie foto's. En Paul vraagt nu al een paar keer waarom ik zo zit te grinniken. Ik zal hem zometeen ook even jullie verhalen laten lezen.
Veel plezier nog op jullie mooie reis!!
liefs
Rafke
PS wij hebben hier ook wel eens regen dezerdagen, hoor, en nu ook nog eens een straffe koude wind, dus daarvoor hoef je nog niet terug te verlangen naar ons kikkerlandje!