maandag 10 januari 2011

Hong Kong, part II

Ook de nieuwe dag ziet er zonnig uit, dus een geschikt moment om met het kabelbaantje af te reizen naar Victoria Peak, op Hong Kong Island.
Onderweg daar naar toe viel ons weer de bling-cultuur van HK op. Alles moet glimmen, knipperen, of van een duur merk zijn (en liefst dit alles tegelijk).
Veel gebouwen (althans, de nieuwe, çorporate buildings') bevatten ook aardig wat chroom, glas, of andere spiegelende opppervlakken (getuige de foto hieronder van het plafond van het buitenterras van de coffeeshop waar we ons eerste drankje van de dag hebben genuttigd).

Eenmaal aangekomen op Victoria Peak, met een tram die onder een hoek van 45 graden naar boven wordt gesleurd aan een stalen kabel, was het zicht nog steeds min of meer in orde. Dus hebben we van daar uit een prachtige wandeling gemaakt van een ruim uur rondom de hoogste berg, over de plaatselijk befaamde Lugard Road (aangelegd in 1913, ze werd beschouwd als bouwkundig hoogstandje), met fantastische uitzichten rondom op zee, haven, en hoge torens, torens, torens (maar natuurlijk alleen als het niet al te mistig is, en dat komt nogal eens voor). Onderweg zicht op bijzondere planten en bomen en uitleg over de daar levende vogels en insecten. Vééél te veel foto's gemaakt, maar de meeste daarvan zijn ook terug te vinden in bijgevoegd panorama over de stad, met links^& rechts onder nog een beetje jungle, verder op de voorgrond de Central Busines District van Hong Kong Island (met '2 Internation Financial Centre' als hoogste punt) en in de achtergrond Kowloon, het deel van HK dat op het vaste land ligt (en waar ook ons hotel is te vinden).

In de avond nog eens terug naar de waterkant, maar nu vanaf de kant van Kowloon, voor de, volgens Guinness, grootste 'outdoor perpetual sound & light show on the planet'. Klokslag acht barst in Kowloon de muziek los langs de kades, en aan de overkant de verlichting (met spots & lasers). De organisatie van dit geheel, om tientallen torenflats synchroon te laten meedoen, is adembenemend.

1 opmerking:

Lammert zei

En de reis is begonnen :). Hong Kong als eerste stop. Het lijkt mij een waanzinnige ervaring om daar een dagje rond te lopen, meer ook niet want volgens mij wordt je daar knettergek als je daar woont. Heel veel plezier en we houden jullie in de gaten.

Groetjes