zondag 20 december 2009

Gran Canaria, dag 2

Met de motivatie was deze ochtend niets mis, want meteen na het opstaan hebben we een aantal baantjes gezwommen in één van de drie zwembaden die het complex rijk is. Natuurlijk nog niemand te bekennen daar om een uur of acht, en de temperatuur van het water viel ook niet tegen, dus dat was goed te doen.

Daarna op weg naar de Cueva de las Niñas, het beginpunt van een wandeling zo'n beetje over het dak van het eiland. Onderweg is het goed te zien hoe bergachtig het eiland is. Voorzichtig kronkelden we omhoog met hier en daar diepe valleien naast ons. Omdat onze auto uitgerust is met een thermometer konden we met zorg constateren dat de temperatuur met rasse schreden daalde naar zo'n 12 graden, terwijl we met zon en warmte waren begonnen. Het uitzicht was ook minder dan gehoopt, omdat we al snel in de wolken terecht waren gekomen. Toen het ook nog begon te regenen, besloten we om deze wandeling dan maar aan ons voorbij te laten gaan. En hier weet men: als het weer elders op het eiland niet top is, moet men in Maspalomas zijn, op de uiterste zuidpunt. Hier was het inderdaad weer bijzonder warm, maar je moet wel even wennen aan de drukte (en vooral ook de soort drukte. Denk aan McDonald & Hooters). Maar de natuurlijk gevormde zandduinen met oases van palmbomen aan de kust bij Playa del Inglés zijn toch zeer de moeite waard.

Op de foto's: rechts - Kerststerren in Arteara, links boven - zandduinen bij Maspalomas, links onder - halverwege de tocht omhoog.

Geen opmerkingen: