woensdag 29 juli 2009

Rajasthan, dag 4, Jaipur

Deze nacht konden we kiezen tussen gestoofd worden, de rumoerige fan aanzetten die alleen verkoeling geeft in dat deel van de kamer waar het bed niet staat, of de rumoerige airco aanzetten. De laatste optie bleek uiteindelijk toch het best, maar een topnacht was het niet.
Daarom een niet al te lang programma vandaag. Hoewel Mister Opi weer van alles van plan was, hebben we er aan het eind van de ochtend de brui aan gegeven en zijn we naast (en soms ook in) het zwembad gaan liggen. Weliswaar uit de zon want die is bloedheet. Daarmee hebben we de kans laten lopen enkele onvergetelijke paleizen te bezichtigen, maar morgen zijn er weer andere onvergetelijke paleizen dus dat is niet zo erg.
Ons hotel is gevestigd in een oud koloniaal pand, en zit dan ook vol leuke historische details, 'Hindustan Style'. Ingericht met authentieke meubelen en een rustieke tuin waar het heerlijk toeven is onder de bomen met wonderlijke vogeltjes. Het is al een hele kruipdoorsluipdoor-route om bij de kamer uit te komen. Het is hier duidelijk niet het hoogseizoen, dus hebben we in restaurant of zwembad de ruimte. Het voelt als een veilige retraite van de drukte die direct buiten de poort begint. Bij sommige bezienswaardigheden is het wél druk, maar dan toch vooral met Indiers. Gelukkig neemt Mister Opi ons ook mee naar niet-touristische tempels. Die zijn dan misschien wel kleiner, en niet zo spectaculair, maar eigenlijk wél zo leuk.

Op de foto: Het Jal Mahal zomerpaleis, ooit de uitvalbasis voor de eendejacht van rijke Hindustani, nu gracieus aan het inzakken.

1 opmerking:

tineke zei

Goh, nog nooit een "gracieus inzakkend paleis" gezien ...
Mooi hoor! Ook jullie reisbeschrijvingen trouwens.
Is Opi een afkorting van een genotsmiddel? Ben benieuwd om hem een keer 'en face' te zien.
Geniet lekker verder en sterkte met de warmte>
Tineke